Opinió
Xavi Domínguez
OPINIÓ

CATALUNYA TÉ TRES AGENDES

En tot procés polític hi ha diverses agendes, en tot procés electoral, és obligat tenir agenda pròpia. Amb els anys el concepte de campanya permanent s'ha pervertit de tal manera que avui, la campanya permanent guanya al govern de resultats, fins al punt que la promoció dels candidats està per sobre dels redactors dels programes electorals. Els seus egos també (parlo en termes generals, que la pell és molt fina). Per això, avui detallo les 3 agendes que hi ha a Catalunya, per a aquesta campanya permanent que vivim:


1. Tres són les agendes, com els tres porquets, els 3 Reis Mags, els 3 Mosqueters, les 3 vegades que van negar Crist o la Santíssima Trinitat, fa anys que les persones estem programades a no entendre més enllà del 3.

2. La societat catalana des del Pujolisme està dividida en 3, allò social, allò nacional i el Pal de Paller.

3. L'agenda social l'encapçala el PSC, sens dubte, la defensa Illa amb ungles i dents, una agenda tan necessària com avorrida perquè el ciutadà no valora el que té, sinó el que desitja. Injust i cruel, però mercadològicament cert.

"L'agenda social l'encapçala el PSC, sens dubte, la defensa Illa amb ungles i dents, una agenda tan necessària com avorrida."

4. L'agenda independentista, moribunda encara que no ho creguin, l'encapçala JUNTS, ningú més, el separatisme de JUNTS que escrit tot seguit encara té més morbositat, és patrimoni exclusiu de Turull i la seva gent.

5. L'Agenda de l'hegemonia és d'ERC, la que vol heretar el concepte del Pal de Paller, la centralitat política, el “traïdor necessari”, el partit que socialistes critica per poc social i independentistes per poc separatistes i Madrid anhela per governar .

6. Illa es creu l'agenda social, la defensa, la treballa, la promou i l'anhela, però en campanya sempre dóna més vots allò que no tens que allò que tens, encara que sigui malmès, com és el cas de la política social .

7. Turull defensa una agenda independentista que ja no sap on va, i el pitjor, amb qui va. La independència mobilitza gent, però ja no dóna vots, és una afirmació dura, però més dura serà la realitat en descobrir-la.

8. ERC defensa l'hegemonia, el post Pujolisme a l'interior de Catalunya i el nou municipalisme a l'àrea metropolitana de Barcelona, ​​Aragonés ho sap, i sap que fa més vots ser l'hereu d’en Pujol, que ser el President independentista.

9. Illa té el vot, té el seny, Turull té la Rauxa i cada dia menys vot. Aragonès té el Govern.

10. Reduir l'agenda de la tensió independentista ha beneficiat ERC sense cap mena de dubte, incrementar-la sense nord, ha perjudicat JUNTS.

11. En política allò just et dóna la raó, però no els vots, en campanya allò emocional et mobilitza, però no et dóna la raó. La victòria sempre és a “SER IMPRESCINDIBLE” que no és el mateix que ser necessari.

"En campanya allò emocional et mobilitza, però no et dóna la raó."

12. Una agenda política o electoral amb èxit no defineix problemes i no defineix solucions, defineix el representant de l'estabilitat, llegint-ho així s'entén una mica el que està passant.

I si molesta, ho sento.

Categoria: Opinió
Etiquetes: ERC Junts