Opinió
Xavi Domínguez
opinió

Per què cau l'efecte Feijóo?

Ser notícia no sempre és bo. És cert que la notorietat és bona, necessària quan aspires a governar una ciutat, un país. La sobreexposició sol ser dura per als que no es preparen, i aquests dies, ho hem vist amb Feijóo, aquí alguns exemples:

- Vivim l'era de la notorietat, no del coneixement, perdonable als influencers, ja que se'ls demana poc, imperdonable als polítics. Feijóo es presenta com un influencer de la dreta, no com un líder de coneixement al país. Els influencers reben likes, els polítics amb coneixement, vots.

- La sobreexposició requereix més preparació, la posada en escena no és només la forma, és el fons, i quan el fons falla, la debilitat aflora. Juanma Moreno ho sap, Ayuso també, Feijóo …

- Espanya no és Galícia, ni en costums, ni en modismes, ni culturalment i encara menys, en la capacitat de controlar els mitjans. Descobrir-ho està sent especialment dur per a Núñez Feijóo.

Espanya no és Galícia, ni en costums, ni en modismes, ni culturalment i encara menys, en la capacitat de controlar els mitjans

- Dominar els silencis és l’obra sublim de la comunicació. Les caigudes dels polítics venen pels excessos de verb, el 1984, o els catalans neixen on volen, en són prova.

- Feijóo està convençut que deu convèncer, Pedro Sánchez, de seduir. La comunicació sedueix, la informació convenç. La gent vota comunicació i només agraeix la informació.

- El Partit Popular ha preferit confrontar els ciutadans que confrontar els problemes a la seva política de comunicació, això mobilitza i et manté al Govern (cas Ayuso) això no funciona quan ets oposició (Cas Feijóo).

- Sempre he pensat que si no ets el canvi, seràs el canviat, a Feijóo se li acaba el temps per apoderar-se del concepte canvi, tant utilitzat com imprescindible.

Sempre he pensat que si no ets el canvi, seràs el canviat, a Feijóo se li acaba el temps per apoderar-se del concepte canvi

- La crítica no mata, la indiferència sí, criticar permanentment Pedro Sánchez, encara que no ho creguin, beneficia el president del Govern espanyol. La indiferència és negociar un acord i fer-lo enrere per pressions internes del teu partit.

- O jugues o ets la joguina. O portes la iniciativa o et marquen el territori. O dius no a Ayuso o…

- George Orwell que va néixer el 1903, no el 1984, deia al seu llibre “L'important no és mantenir-se viu, si no mantenir-se humà” i en aquests moments, si Feijóo no fa un gir de 180 graus a la seva imatge, només es mantindrà viu.

- George Orwell al mateix llibre 1984 afirmava “Comprenc COM, no comprenc PER QUÈ” i en aquestes hi és el líder popular, coneix com pocs l'exercici del poder, però no
sap per què hi és, sense causa, no hi ha èxit, sense èxit, en política només es mor.

- En política, els teus propis errors són el programa electoral del teu adversari, i en aquest moment Feijóo no pot cometre més errors de comunicació i lideratge o el PSOE tindrà problemes per resumir el seu programa electoral.

- Sergio Bendixen, en pau descansi, qui va ser amic personal meu i enquestador de Barack Obama, em va dir una vegada “Tendència mata puntuació Xavi” referint-se a les enquestes. Feijóo, no sé si llegirà aquest article, però vull recordar-ho.

I si molesta, ho sento.

Categoria: Opinió
Etiquetes: PSOE PP Eleccions