Opinió
David Mejía Ayra
opinió

Hi ha alternativa a Colau?

Barcelona s'ha convertit, lamentablement, en una ciutat complicada en molts sentits. Aquella ciutat moderna i envejada per tantes capitals mundials ha passat a ser vista, en molts casos, com una ciutat caòtica, insegura i sense rumb.

La ciutat comtal ha esdevingut un paradís per als antisistema i delinqüents que veuen com les seves accions il·legals queden moltes vegades impunes o poc perseguides per qui ho hauria de fer.

La mobilitat per la ciutat en hores punta és pràcticament impossible i sota el paraigua de la sostenibilitat s'està lluitant una guerra al vehicle privat sense sentit. De la mateixa manera que la neteja a moltes zones de la ciutat brilla per la seva absència.

Barcelona s'ha convertit, lamentablement, en una ciutat complicada en molts sentits. Queda lluny aquella ciutat moderna i envejada per les capitals mundials

Comerciants, associacions de diferents àmbits, empresaris, funcionaris municipals o veïns que organitzen sovint manifestacions en contra del govern local són alguns dels exemples que ens transmeten a molts de nosaltres la fatiga que senten amb les polítiques del govern de Colau, la por de passejar pels seus barris amb els seus fills, o les complicacions administratives que es troben per desenvolupar el seu negoci o projecte empresarial.

Ningú que ho miri de forma objectiva pot discutir que es respira un clima de crispació general cap a l'executiu de l'ajuntament. Però, quina és l'alternativa a aquest govern? Qui és capaç d'oferir un projecte diferent per a la ciutat i que pugui aconseguir un resultat positiu com per poder dur a terme aquest canvi?

Tristament, el panorama polític dels diferents partits que formen part del plenari municipal no ens porta a l'optimisme. Esquerra no varia gaire dels projectes que s'han realitzat per part dels comuns, els socialistes no deixaran de ser la muleta d'uns o altres per tal d'estar al poder i els partits constitucionalistes estan tocats i quasi enfonsats en alguns casos, i en d'altres sense la suficient força per oferir una alternativa real. Finalment, les possibles plataformes o noves formacions polítiques estan massa verdes i sense un lideratge clar.

Tothom parla de Trias com el veritable canvi, però presentar-se sota unes sigles com les de Junts, li resta força i transversalitat

Tothom parla de Trias com el veritable canvi, però presentar-se sota unes sigles com les de Junts, absolutament desprestigiada i que exclou amb els seus posicionaments ideològics a més de la meitat dels barcelonins, li resta força i transversalitat.

El temps juga en contra d'aquells que volem una ciutat diferent de la de Colau, però espero que no sigui massa tard per aconseguir aquest canvi i que finalment aparegui un lideratge fort i transversal que il·lusioni a la majoria dels ciutadans de Barcelona.

 

Categoria: Opinió