Opinió
David Mejía Ayra
opinió

Baixada de pantalons

Primer va ser l'eliminació del delicte de sedició per continuar amb la rebaixa del delicte de malversació. I com molts auguràvem, ara toca el referèndum d'independència. L'estratègia d'Esquerra és clara. Pas a pas van aconseguint tot el que es proposen i mentrestant el govern de Pedro Sánchez cedeix amb totes les pretensions dels republicans.

L'ordre constitucional espanyol s'ensorra amb la complicitat dels qui haurien de governar per al conjunt de tots els ciutadans. Però aquests mateixos han decidit abaixar-se els pantalons per agradar als que volen trencar la unitat del nostre país.

Quan els principis d'una persona queden darrere de l'ànsia per perpetrar-se en el poder, apareix una nova dimensió que pot enfonsar tota la feina d'anys de democràcia

No tot s'hi val per a seguir al poder. Però sembla que la paraula de l'actual president espanyol no té cap validesa. Ja ho deia Groucho Marx, "aquests són els meus principis i si no li agraden en tinc d'altres".

Seria bo saber que pensen tots els votants del PSOE que els hi van donar suport a les últimes eleccions generals i que van fer que assolís el govern, què pensen dels canvis tan extrems en relació amb l'actitud vers als independentistes. Els indults, el compliment de les penes, les cessions.

Quan els principis d'una persona queden darrere de l'ànsia per perpetrar-se en el poder, apareix una nova dimensió que pot enfonsar tota la feina d'anys de democràcia, convertint-se en un estat sense futur i capaç de perdre la seva força davant dels seus enemics polítics.

És hora que tots aquells que no estem disposats a cedir alcem la veu, i fem notar que la voluntat dels independentistes no és la voluntat de tots els catalans

Darrere d'una falsa concòrdia s'intenta fer veure que la convivència està millor que anys enrere. Però el que no veuen, o no volen veure, és que estan contribuint a un nou cop a la democràcia per part dels independentistes, donant totes les eines necessàries per dur-ho a terme.

És hora que tots aquells que no estem disposats a cedir el que som alcem la veu, ens mobilitzem de nou i fem notar que la voluntat dels independentistes no és la voluntat de tots els catalans. Donar ales de nou al procés i que es perpetuï en el temps només aconseguirà allargar l'agonia i la confrontació entre catalans, i catalans amb la resta d'espanyols. Per això hem de posar fi a aquest govern supeditat a la voluntat dels que feien tuits sobre les 155 monedes de plata.