Opinió
Xavi Domínguez
opinió

Efecte Shakira o efecte Piqué?

No queda dubte que una de les notícies, ruptures, xous, despits, xafarderia, comentari, telenovel·la dels últims mesos és la de Shakira / Piqué o la de Piqué / Shakira, però des del punt de vista de la imatge pública, perjudica o beneficia?

  1. En un primer moment, una infidelitat sempre és a ulls públics un element de mala reputació, fins que passa el temps i es converteix en un exercici de llibertat personal. Sempre passa, llegeixin la premsa del cor i veuran que no menteixo.
  2. Una cançó val, dos també, tres activa l'efecte UNDERDOG, com més li pegues a Piqué, més el beneficia
  3. La crítica no mata, la indiferència sí, i Piqué ha rebut tanta crítica que acabarà monetitzant la notorietat que Shakira li dona i que el campió del món no tenia.
  4. Ningú no pega un perdedor, cap altra de les màximes de la comunicació pública i de la publicitat. 
  5. Tot el debat ha passat d'una infidelitat, a una ruptura, a un atac. El procés de comunicació s'ha desviat i lluny de perjudicar Gerard Piqué l'acaba beneficiant per la intensitat del tust.
  6. Quan la comunicació està creada amb l'estómac i no amb la raó, acaba per deixar de ser comunicació per ser l'IRA. La ira mou, l'IRA mobilitza, però no ven ni convenç.
  7. Els personatges públics, i ambdós ho són, viuen de la notorietat, Shakira no incrementa la seva notorietat amb aquests atacs, Piqué sí. Qui guanya a llarg termini?
  8. Estem a una cançó més que això es converteixi en humor, i quan l'humor substitueix a la gravetat d'una acció, passa a ser un acudit i deixa de ser un problema. Així passa en la vida, en la política, en els governs i passarà aquí.
  9. Dos models de comunicació enfrontats, el de la cançó i el del silenci. SEMPRE el silenci comet menys errors a llarg termini que la veu. A llarg termini.
  10. La revenja en comunicació sempre dona resultats en primera instància, mai en segona.
  11. No hi ha pitjor cosa que provocar i que no hi hagi reacció, Guardiola mai no va caure en les provocacions de Mourinho, i mirin qui va guanyar sempre en l'opinió pública. Si provoques guanyes una batalla, si no reaccionen a la teva provocació, vas perdre la guerra. Guardiola, primer era un feble, va acabar sent un assenyat.
  12. Al món del futbol ser un galant, i fins i tot infidel, no és precisament un problema, i cadascú viu del món que viu. Dura realitat, però certa.
  13. Sens dubte Piqué té una afectació a la seva reputació, Shakira en menor mesura també, ambdós perden en una batalla que no soluciona res i que serà recordada com un procés en el qual hi havia massa advocats i pocs comunicadors en ambdós costats.
  14. Finalment, és una llàstima que els aspectes privats es converteixin en públics, no sé qui guanya en tot això, però algú ha de recordar, que hi ha dos nens que, més enllà dels fets, paguen les conseqüències no només del que ha passat, sinó, del que està passant.

I si molesta, ho sento.

Categoria: Opinió