Opinió
Jordi Cabré
Temps de lectura: 3 minuts
opinió

Puta nit i bona Espanya

Temps de lectura: 3 minuts

Diuen que ara fins i tot es plantegen retirar la salutació inicial de Joel Díaz al programa Zona Franca de TV3. Evidentment que aquesta conyeta ofèn moltes persones, encara que literalment no insulti ningú, però és que és precisament el fet que la seva literalitat no pugui ofendre ningú allò que la fa una broma enginyosa: si t’hi ofens, el problema potser és teu. I per això la conya (fregant molt el límit) de Manel Vidal, posant el PSC a l’extrem de l’esvàstica en l’eix de coordenades polítiques del debat nacional, també retrata cadascú sobre les seves reaccions. Aquí la meva: em sembla una broma excessiva? Sí. El programa més trinxeraire de la cadena es pot permetre alguns excessos? No és que se’ls pugui permetre, és que se’ls ha de permetre si vol fer un humor trinxeraire. Trinxeraire amb tothom. Amb tothom per igual? No necessàriament. No és un telenotícies. És un programa d’humor amb signatura. I amb signatura independentista. L’únic a TV3 ara mateix. 

El mínim que es mereix TV3 és tenir algú que digui “Puta nit i bona Espanya” cada nit, i encara gràcies que es digui amb les paraules girades i en to de broma. Sí: encara gràcies

El PSC és un dels partits que va anul·lar l’autonomia de Catalunya l’any 2017. Ho repetiré per si no ha quedat clar: el PSC va votar a favor del 155, és a dir de la suspensió de tot l’autogovern de Catalunya, la tardor del 2017 i de passada, així, facilitava l’entrada a la presó de diversos líders i càrrecs polítics que havien defensat les seves idees pacíficament i democràtica. El PSC es va manifestar al costat de VOX, de Ciutadans i del PP a la Via Laietana amb un somriure fraternal a la boca. No és cert que la broma no sigui procedent per al PSC i, en canvi, sí que ho pugui ser per a VOX. VOX és un partit que defensa la supressió de l’autonomia catalana. Cert, oi? Doncs bé: el PSC no és que la defensi, és que la va suprimir. Votant.

El programa més trinxeraire de la cadena es pot permetre alguns excessos? No és que se’ls pugui permetre, és que se’ls ha de permetre si vol fer un humor trinxeraire

Som en una altra fase, ja ho sé. Però s’ha dit molt que el “procés” ha dividit la societat, que molta gent no mira TV3 per haver-hi insistit massa, quan resulta que és que hi ha com a mínim la meitat dels votants de Catalunya que són independentistes. I un 80% que està a favor de votar el tema en un referèndum. Aquesta gent s’ha de quedar sense un programa explícitament independentista a la graella? Aquests contribuents fiscals s’han de quedar sense bromes, encara que siguin exagerades o de mal gust (aquesta, certament, ho és), favorables a les seves tesis? Aquesta gent ha de vigilar sempre amb no llençar un paper a terra, no ofendre ningú, no defensar la seva posició encara que sigui equivocant-se? El mínim que es mereix TV3 és tenir algú que digui “Puta nit i bona Espanya” cada nit, i encara gràcies que es digui amb les paraules girades i en to de broma. Sí: encara gràcies.

Categoria: Opinió
Etiquetes: TV3 Televisió PSC ERC