Opinió
Xavi Domínguez
Temps de lectura: 3 minuts
opinió

Estàs en campanya? Llegeix això

Temps de lectura: 3 minuts

Venen mesos on escoltarem més promeses que en una nit de discoteca adolescent. Potser val la pena que a més de parlar, diguis coses, que a més de fer campanya, impactis, aquí alguns consells.

  1. Estar en campanya no significa pujar a les teves xarxes totes les fotos amb els veïns per demostrar proximitat, es tracta de fer sentir coses que generin proximitat. Polític, encara que no ho creguis, ja et coneixen, de vegades, fins i tot massa.
  2. Sigues la notícia, no generis notícia. Si no m'entens, mira que el que fa ROSALÍA amb les seves cançons, no les presenta, les mostra. Sembla el mateix, però no ho és. Pensa-ho.
  3. Els “tot o res”, acaben en res. L'elector no se l'amenaça, se'l sedueix, recorda-ho, ells manen i decideixen. Tu no. 
  4. No parlis de política, de pactes, d'acords, parla d'ells. Les eleccions són per ajudar als ciutadans, no per elegir-te a tu. El teu ego et mata.
  5. Busca la diferència i fes-la tendència. No seràs tendència si fas el mateix que tothom, m'entens? No? “Ja ho farà Rita”.
  6. La comunicació en campanya va als enfadats, revisa els que estan enfadats amb tu abans de parlar. En política no hi ha sorpreses, hi ha sorpresos. No vagis a ser tu un d'ells.
  7. Si fas campanya, recorda, “Afronta problemes no afrontis als ciutadans”. La gent vol que es parli dels seus problemes, no dels teus amb els altres.
  8. Divideix, però no polaritzis. Divideix els electors per organitzar-te, però no polaritzis per desmarcar-te. El primer ajuda, el segon no.
  9. Si us plau, per evitar ser notícia per la teva “creativitat”, contracta professionals de veritat, el “Sobrinity manager” et riu les teves gràcies, però no és professional.
  10. Recorda que el més conegut li guanya al millor, entre altres coses, perquè la gent no escolta, està cansada de gent com tu. Prova de ser el millor, però no oblidis ser el més conegut. No, no et despullis, fes-ho d'una altra manera, si us plau.
  11. Crea percepció de victòria. Les eleccions es guanyen per diferents motius, però es perden per un, no creuen que puguis guanyar.
  12. Ni el consultor, ni el publicista, ni l'enquestador, ni el responsable digital, ni el fotògraf són noms aleatoris, són professionals, si la teva campanya té només voluntaris, la teva campanya tindrà més voluntat que encert.
  13. Polítics dirigint campanyes de polítics, bé. Polítics assessorant campanyes de polítics, malament. Cada un al seu terreny. Qui ven la massa no fa pa. 
  14. Candidat, candidata, ja saps qui és la persona que et molesta tot el dia portant-te la contrària, incomodant les teves accions, qüestionant les teves idees, i fent el que toca i no el que t'agrada? No ho saps? Llavors ja saps que no tens un consultor a la teva taula, tens amics esperant que guanyis per tenir un sou.
  15. Els teus errors són el seu programa electoral, recorda'ls o te'ls recordaran.

I si molesta, ho sento.