Opinió
Xavi Domínguez
Temps de lectura: 3 minuts
opinió

12 errors en campanya

Temps de lectura: 3 minuts

Es parla molt dels encerts, de la gran creativitat dels candidats, o d'alguns consultors, de les meravelles de la intel·ligència digital, però poc es parla dels errors que més es cometen, aquí alguns.

  1. Parlar més que dir: Una tendència molt de moda dels polítics en campanya. La verborrea no aporta res, esborra titulars, dispersa el missatge i et presenta com dens.
  2. Creure que la intel·ligència digital és miraculosa: És molt útil, necessària i imprescindible, però si fes tot el que alguns de consultors o polítics diuen ja hauríem arribat a Mart simplement piulant. Vendre més per desconeixement de la classe política és una forma d'abús professional.
  3. TikTok el carrega el diable: Tenir una xarxa social i saber-la utilitzar no és el mateix. Anar a ella sense saber que s'està fent és pujar a un ring amb Mike Tyson a veure què passa.
  4. Confondre proximitat amb ridícul: No, ser pròxim no és pujar la foto menjant, visitant ciutadans prèviament organitzats a casa seva, jugar a futbol amb periodistes o a la petanca amb jubilats. La proximitat és una actitud, no un espot.
  5. Les eleccions es continuen guanyant amb vots: Facis el que facis si no porta vots a les urnes, no estàs fent res. La notorietat i l'eficàcia no van de bracet.
  6. Desmobilitzar està de moda i explicar-lo és de ximples: Resulta que una estratègia és desmobilitzar l'adversari, però que si ho expliques no hi ha sorpresa i si no hi ha sorpresa no és estratègia. Simple.
  7. Gastar no és invertir: Si continuem pensant que les samarretes, gorres, actes, cotxes, gasolina, dinars i banderes donen més que el talent professional, estàs gastant, no invertint i un ximple i els seus diners no passen gaire temps junts.
  8. El candidat ha de ser el missatge, no la notícia: La majoria el confonen, és molt senzill, si ets missatge, ets vots, si ets notícia, ocupes pàgines, res més.
  9. Reunir-se no és treballar: Se'n treballa més escrivint que reunit. Si no ho entens no continuïs llegint. A la revolució la van matar les reunions. Més paper, menys cafès.
  10. Guerra anunciada no mata soldat: No expliquis el que faràs, fes-ho.
  11. ¿Creativitat o un ximple amb iniciativa? La creativitat o és estratègica i segueix paràmetres d'eficàcia i eficiència o no és res. Si segueix paràmetres de notorietat i escàndol és flor de primavera.
  12. La campanya passa i els teus errors queden: Enrecorda't que hi ha vida després de la campanya, guanyar o perdre és important, deixar en la memòria col·lectiva un error és fulminant.

I si molesta, ho sento, i si utilitzes aquestes frases, digues on les vas llegir, que tot s'acaba sabent.