Opinió
Nausícaa Hernàndez
Temps de lectura: 4 minuts
opinió

Sou una fake new amb potes!

Temps de lectura: 4 minuts

Segurament aquests dies haureu sentit dir que morirem tots perquè s'ha aprovat la llei trans. Estic exagerant, això no ho he escoltat (que no vol dir que no s'hagi dit), però sí que he escoltat moltes barbaritats. I no cal anar a buscar entre els militants de Vox eh! Molts presumptes progres han pujat al carro.

Ningú obligarà a deixar de fer servir les paraules mare o pare, ni el teu fill et dirà "progenitor gestant" a partir d'ara. Sembla fàcil d'entendre, però les xarxes treuen fum amb això

La nova llei facilita el canvi de gènere al DNI a partir dels 12 anys. "Facilita" vol dir que cal permís d'un jutge. I clar, "després se'n penediran i nyinyinyi". A veure, a tu t'afectarà que anys després, com dius, la persona canviï d'idea i hagi de fer els tràmits de nou? Oi que no? I, oi que hi ha molts altres problemes al món que necessiten ser reivindicats? Doncs au, ja tens feina.

També us diré que hi ha qui té molt clar que el DNI és un tros de paper plastificat per algunes coses, però se n'oblida quan es tracta del gènere (i quan parlen semblen Rajoy preguntant per "la europea").

Un altre punt que ha generat controvèrsia és el concepte "progenitors gestants". Perquè amb la llei del "només sí és sí" tots demanem precisió quirúrgica, però amb la trans ens posem les mans al cap si defineix bé a qui empara.

A veure, és el text d'una llei, llenguatge jurídic. Ningú obligarà a deixar de fer servir les paraules mare o pare, ni el teu fill et dirà "progenitor gestant" a partir d'ara. Sembla fàcil d'entendre, però les xarxes treuen fum amb això. Em va saber especialment greu veure-hi una persona amb influència a qui segueixo, criticant i ridiculitzant el tema.

Que jo ja m'espero aquesta reacció de determinats sectors, però és una persona que sovint penja material reivindicatiu. Hauria pensat que, davant el dubte i amb un tema tan sensible com són els drets d'un col·lectiu vulnerable, escolliria callar. No fer-ne mofa i després matisar. Si sabeu a quin contingut em refereixo, estigueu tranquils, que ningú obligarà el professorat a dir "progenitors gestants" a tots els pares i mares.

Continuem amb les bestieses que s'han dit. La setmana passada un tertulià va assegurar que la "moda de ser trans ara" és com la moda de "l'anorèxia i la bulímia durant els anys 80". Senyor tertulià, els TCA s'han duplicat des del confinament. Dient això, podria fer pensar que aquest augment és fruit d'una moda, i no d'un problema endèmic del sistema. El mateix problema que hauria estat darrere d'aquesta mal anomenada moda que t'inventes que hi va haver durant els anys 80.

Tampoc és veritat que ara ser trans sigui una moda. Que abans no es mostressin no vol dir que no hi fossin. Si ara cada cop n'hi ha més que ho verbalitzen és senyal que, a poc a poc, anem avançant. I qui creu que això és una moda és que no s'ha parat a pensar què suposa ser trans en una societat tan "bonica" com la nostra.

La setmana passada un tertulià va assegurar que la "moda de ser trans ara" és com la moda de "l'anorèxia i la bulímia durant els anys 80". Senyor tertulià, els TCA s'han duplicat des del confinament

"Jo no tinc res contra les persones trans, però clar, que la llei els permeti operar-se de tan petits...". És que sou una fake new amb potes! La llei no regula els tractaments hormonals ni l'accés a operacions quirúrgiques. Ho fan les comunitats autònomes. Però com que llegir abans de parlar els deu semblar massa cansat, acaben fent reflexions de cunyat.

Conclusió: hi ha gent que ha d'aprendre a callar més. I dit això, procedeixo a callar jo també. Gràcies per arribar fins aquí.

Categoria: Opinió
Etiquetes: Congrés VOX