Opinió
David Mejía Ayra
Temps de lectura: 3 minuts
opinió

Una moció de censura inútil

Temps de lectura: 3 minuts

Vox utilitzarà, de nou, l'eina de la moció de censura per a intentar fer caure el govern de Pedro Sánchez. Però igual que va passar en el seu primer intent, l'octubre de 2020, el partit d'Abascal es tornarà a quedar gairebé sol en la votació d'aquesta.

La fermesa a defensar unes polítiques diferents de les actuals no significa convertir en un circ cadascuna de les intervencions en les diferents cambres

És innegable que són molts els espanyols que estan en contra de les polítiques que està duent a terme el govern actual format per socialistes i comunistes. És cert també que una part de la població espanyola té clar que el futur passa per un canvi en els governants i els partits que avui dia exerceixen el poder executiu.

I no hi ha dubte tampoc que l'ambient de canvi es percep en molts dels estaments de la nostra societat.

Però la realitat és que aquest canvi que pot arribar a Espanya no passarà per una moció de censura que neix morta i que no aconseguirà els suports necessaris perquè prosperi. L'ànsia de VOX per generar titulars i convertir la política espanyola en un show constant per a mantenir als seus fidels motivats, no es correspon amb els tempos naturals perquè aquest canvi que molts esperen, es produeixi.

Si tant diuen lluitar per l'interès del nostre país i la seva gent, no haurien de donar aquesta oportunitat a Pedro Sánchez perquè surti reforçat d'un debat que, ja per endavant, el té guanya’t en nombres d'escons. I també s'equivoquen els d'Abascal criticant a la resta de l'oposició per no donar suport a la seva proposta.

L'alternativa que necessita Espanya, sens dubte, s'ha de forjar des de la centralitat política. La fermesa a defensar unes polítiques diferents de les actuals no significa convertir en un circ cadascuna de les intervencions en les diferents cambres representatives. Defensar el teu país front aquells que la volen destruir o afeblir no s’aconsegueix amb proclames populistes sinó amb fermesa constitucional. Lluitar per un model diferent del que alguns ens volen sotmetre no impedeix entendre que els pactes d'estat són necessaris per a aconseguir que la nostra societat avanci cap als reptes que el futur ens ofereix.

Són molts els espanyols que estan en contra de les polítiques que està duent a terme el govern actual format per socialistes i comunistes

En definitiva, si el que es vol aconseguir és un canvi de govern i de polítiques a Espanya, aquesta moció de censura no sols no ho aconseguirà, sinó que a més pot ajudar al fet que aquest desig s'allunyi i es necessiti més temps i esforç aconseguir-ho.

Categoria: Opinió