Opinió
Xavi Domínguez
Temps de lectura: 2 minuts
opinió

Moció de "tontura"

Temps de lectura: 2 minuts

Una moció de censura sempre és una mica excitant, de resultat incert, menys a Espanya, que les fem encara que sigui per perdre, aquesta última ens deixa algunes reflexions que us comparteixo.

  1. El gran guanyador, sense pal·liatius és Pedro Sánchez, el gran perdedor VOX.
  2. Aquesta és la primera moció de censura que l'oposició va fer per facilitar-li al govern poder parlar d'allò que el 4 d'abril ja no podrà.
  3. El PP amb la seva abstenció no només s'absté en la moció s'absté de poder definir el futur del seu partit, del país i de la seva relació amb VOX i amb el PSOE.
  4. Yolanda Díaz va assajar a la perfecció el discurs que vol tenir en els propers mesos, defensar el Govern sense defensar massa el President. El primer li permet ser, el segon li generaria problemes amb els que té que conviure.
  5. Tamames és la viva imatge del fracàs del comunisme, abans (80's) defensaven la industrialització i després el respecte al medi ambient, abans a Carrillo, avui a Santiago Abascal.
  6. La moció de censura confirma que el principal enemic de VOX és Santiago Abascal.
  7. Feijoo comet un error amb la seva absència major al de la seva abstenció. En un moment on el Govern treu pit, VOX fica la pota, Podemos es desencaixa, el PP hauria d'haver apuntat al sentit comú, però va preferir anar-se'n a casa.
  8. Les mocions de censura han de proposar models de govern, no models del Club de la comèdia, i aquesta, va ser un festival de l'humor com pocs recorden.
  9. Els polítics espanyols van tornar a parlar-se entre ells i per a ells, van presumir, van riure, es van criticar, es van avorrir, tot, menys aportar solucions als problemes que encara hi ha, això sí, es va presumir d'allò fet per part de tots.
  10. Aquesta moció ha estat un assaig per a Yolanda Díaz, un acte de precampanya de Pedro Sánchez, unes vacances per a Feijoo i un clau més a la tomba de Santiago Abascal.
  11. Abusar de les mocions de censura per a res ens portarà a buscar altres vies més perilloses per treure governs. La democràcia s'ha de respectar en totes les seves expressions, i aquesta moció, va ser una falta de respecte.
  12. Les mocions són per exposar models, no complexos, i aquí hi va haver més complexos personals que projectes col·lectius.

I si molesta, ho sento.

Categoria: Opinió
Etiquetes: Congrés PP PSOE VOX
Notícies relacionades