Política
Transports

El Govern exigeix el traspàs immediat de Rodalies després del caos

El Govern ha tornat a exigir el traspàs immediat de Rodalies a l'executiu espanyol, després del caos viscut aquest divendres al matí. Una avaria ha obligat a aturar el servei durant tres hores.

Situació actual: Poc després de les vuit del matí s'ha pogut restablir el servei, però han continuat els retards.

Què han dit?

  • s absolutament inacceptable. Aquesta situació deficient ja fa massa temps que dura. El govern espanyol ha d’assumir la seva responsabilitat i traspassar ja la competència", ha denunciat el president Pere Aragonès a través de les xarxes.

  • El vicepresident i conseller de Territori, Jordi Puigneró, també s'ha sumat a les crítiques. "Un servei gratuït que no funciona, no serveix de res. La situació de caos permanent a Rodalies-Renfe s’ha d’acabar. El traspàs integral de Rodalies és urgent i inexcusable. Posin dia i hora", ha etzibat.

Background: Des de l'1 de setembre els trens de Rodalies i mitja distància són gratuïts pels usuaris que en fan un ús habitual. És una de les mesures adoptades pel govern espanyol per combatre la inflació de preus. En principi funcionarà fins a finals d'any. 

Què esperar? 

  • El traspàs de Rodalies és una de les demandes recurrents del Govern català, tot i que el govern espanyol 

  • De moment, la ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha demanat disculpes i ha promès una investigació interna per aclarir els motius de l'aturada. 

  • A més, Esquerra, Junts i el PdeCat ha demanat la compareixença de la ministra al Congrés. Per la seva banda, la CUP vol que doni explicacions al Parlament, mentre que els comuns -que formen part del govern espanyol- han registrat una bateria de preguntes al Congrés.
Categoria: Política
Especial: Rodalies
Etiquetes: Renfe Adif Rodalies