Política
Raquel Sánchez, ministra de Transports
Foto: Raquel Sánchez, ministra de Transports | Europa Press
Transports

Sánchez endarrereix el traspàs de Rodalies i en culpa el Govern

Raquel Sánchez, ministra de Transports
Foto: Raquel Sánchez, ministra de Transports | Europa Press

Trapàs sí, però al seu temps. La ministra de Transports, Raquel Sánchez, endarrereix el traspàs de Rodalies, al·legant manca de seguretat jurídica, i emplaça la Generalitat a reunir el grup de treball. 

Per què és important? El Govern català ha demanat accelerar el traspàs de Rodalies després de les darreres incidències. La més significativa va ser el passat 9 de setembre, quan el servei a tot Catalunya va estar interromput durant dues hores. El trapàs fa més d'un any que està sobre la taula. 

Què ha dit?

  • La ministra ha assegurat que estan "absolutament predisposats" al traspàs, però demana a la Generalitat que no "confongui la ciutadania".
  • Ha recordat que perquè la Generalitat pugui gestionar plenament la infraestructura cal: que l'estat transfereixi els recursos econòmics i que hi hagi "seguretat jurídica" per tots els treballadors.
  • Per això, ha demanat tornar a reunir el grup de treball perquè defineixi la proposta de traspàs econòmic. "Des del març no hem aconseguit rebre una nova convocatòria de la Generalitat", ha criticat Sánchez.

D'on venim? Aquesta és la resposta de la ministra a la carta que el vicepresident Jorid Puigneró li va enviar la setmana passada demanant el traspàs immediat de la infraestructura. 

Background: El 2 d'agost de 2021 la Comissió Bilateral Estat-Generalitat va pactar reactivar la Comissió d'Infraestructures per abordar el traspàs de Rodalies.

Categoria: Política
Especial: Rodalies
Etiquetes: Renfe Adif Rodalies