Política
Foto: | 8TV
Junts

Turull avança a 8TV una executiva d'urgència de Junts pel cas Dalmases

Foto: | 8TV

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha anunciat a El Pentàgon de 8TV que el partit celebrarà una executiva d'urgència aquest dimarts a les 16:00 per abordar l'informe que certifica que el diputat de Dalmases va intimidar una periodista del FAQS.

Per què és important? Un expedient intern de Junts fet públic en les últimes hores certifica que Francesc de Dalmases va intimidar la a la subdirectora del FAQS Mònica Hernàndez, el dia que Laura Borràs va ser entrevistada en aquest programa.

  • El document, elaborat per la jurista Magda Oranich, ha estat avançat per NacióDigital.
  • Turull ha confirmat que serà aquest dimarts quan el partit abordi en una executiva extraordinària el resultat de l'informe.

Què diu Turull? El secretari general de Junts ha dit El Pentàgon de 8TV que "veure que apareix la notícia als mitjans et sap molt greu".

  • Ha dit que, en el seu cas, va rebre el resultat de l'informe fa "una mica menys" d'una setmana.
  • Preguntat per Vicent Sachis sobre el motiu que ha portat a Junts a no celebrar aquest dillluns la seva executiva, com és habitual, Turull ha respost que s'ha passat a dimarts per no coincidir amb la participació del Parlament de Catalunya a l'Assemblea de la Francofonia.

A més: Turull, que ha evitat fer cap valoració de l'informe, ha defensat la feina de Magda Oranich com a jurista "amb un prestigi acreditat", i ha dit que li sap "molt greu" que hagi denunciat pressions de Laura Borràs per fer la seva feina: "Parlaré amb ella, perquè me l'estimo moltíssim".

En profunditat: Preguntat per si hi ha veus dins del partit que demanen la dimissió de Dalmases, ha defensat que el partit té uns òrgans, com l'executiva d'aquest dimarts, i que és on s'han de prendre les decisions.