Política
Foto: | ACN
PSC

Salvador Illa allunya la reforma del delicte de sedició des de Brussel·les

Foto: | ACN

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha allunyat la reforma del delicte de sedició des de Brussel·les. Ha avisat que fixar terminis per la reforma "no és una bona tàctica".

Per què és important? Illa ha viatjat fins a Brussel·les per reunir-se amb tres comissaris europeus. Des d'allà ha frenat un dels acords pels quals ERC votaria a favor dels comptes del president espanyol, Pedro Sánchez.

Què ha dit? El líder socialista ha assegurat que el govern espanyol no portarà al Congrés la reforma de la sedició fins que no hi hagi majoria.

  • "Confio que es faci quan es donin les condicions", ha afirmat.
  • Ha insistit que no cal fer-ho "ràpid, sinó ben fet".
  • Tot i això, Illa ha apartat aquesta iniciativa de la negociació pels pressupostos: "No és bo barrejar llibretes".

En profunditat: En la visita a Brussel·les, Illa s'ha reunit aquest dijous amb l'eurocomissari d'Economia, Paolo Gentiloni, l'eurocomissari de Relacions Institucionals, Maros Sefcovic, i l'eurocomissària de Cohesió, Elisa Ferreira. Desrés que el president Pere Aragonès es trobés amb dos comissaris la setmana passada.

A més: A la tarda també s'ha trobat amb el recentment nomenat delagat del Govern davant la Unió Europea, Ignasi Centelles, a qui ha traslladat que ha viatjat a la capital comunitària a "parlar bé de Catalunya".

  • "És important tenir presència europea", ha dit.
Categoria: Política
Etiquetes: Salvador Illa PSC