Política
Casado va abandonar la política el passat mes d'abril
Foto: Casado va abandonar la política el passat mes d'abril | Europa Press
Escola catalana

Un jutge investiga Pablo Casado per les declaracions contra l'escola catalana

Casado va abandonar la política el passat mes d'abril
Foto: Casado va abandonar la política el passat mes d'abril | Europa Press

Un jutge de Barcelona investiga l'expresident del PP Pablo Casado per les declaracions en contra de l'escola catalana.

Per què és important? L'exlíder dels populars va afirmar que a Catalunya hi havia professors amb instruccions de no deixar anar al lavabo als infants que parlessin castellà. 

El motiu: El jutge investiga Casado per un possible delicte d'injúries, sense descartar calúmnies i un altre d'odi o discriminació, segona avança el diari Ara.

  • La Generalitat va presentar una querella contra el polític per aquestes declaracions, que finalment ha estat admesa a tràmit.

Previsions: El tribunal ha citat a declarar l'exdirigent del PP el 30 de gener a través de videoconferència. 

  • El jutge ha demanat al Partit Popular la gravació completa de la roda de premsa on va fer les declaracions. L'exlíder popular pot presentar recurs en contra de la decisió judicial.

D'on venim: Les polèmiques declaracions de l'expresident del PP es van sentir durant un acte a Galícia enmig de la polèmica política per la decisió judicial que va obligar un grup d'una escola de Canet de Mar a impartir el 25% de les classes en castellà.

  • La Generalitat va presentar primer la querella al Tribunal Suprem perquè aleshores Casado tenia condició d'aforat, però poc després la va perdre en deixar de ser diputat.
  • El Suprem va arxivar la querella i l'executiu català en va interposar una altra a un jutjat ordinari de Barcelona, que es va inhibir a favor d'un de la Corunya perquè les declaracions s'havien fet allà, però la Generalitat va presentar recurs contra el trasllat.
Categoria: Política