Política
Foto: | ACN
Desjudicialització

Òmnium avisa que la reforma del Codi Penal "criminalitza la dissidència"

Foto: | ACN

El president d'Òmnium, Xavier Antich, ha avisat que la reforma del Codi Penal per derogar el delicte de sedició, modifica el delicte de desordres públics. Això, segons Antich, "és un pas endavant en la criminalització de la dissidència política".

Per què és important? L'eliminació del delicte de sedició implica un canvi en el Codi Penal que castigarà amb presó de sis mesos a cinc anys el delicte de desordre públics.

Què ha dit? En una atenció als mitjans aquest divendres al migdia davant el Parlament, Antich ha afegit que el canvi facilita "encara més" la contínua vulneració de drets fonamentals de l'Estat contra la ciutadania.

  • El líder d'Òmnium ha reiterat que la reforma del Codi Penal espanyol "amplia perillosament" el delicte de desordres públics.
  • "Ens preocupa enormement com a activistes, perquè incorpora el concepte d'intimidació. I ens preguntem qui decideix quan n'hi ha? Els mateixos que van decretar presó contra Jordi Cuixart per exercir el dret a protesta?", s'ha preguntat de forma retòrica.

A més: Qui també ha apuntat en el mateix sentit ha estat la CUP, que ha alertat que amb la derogació del delicte de sedició pactat entre el govern espanyol i ERC, "s'està obrint la porta a agreujar el delicte de desordres públics". 

  • El diputat Carles Riera ha retret a Esquerra que vengui com a "victòria política" els "jocs malabars" del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el PSOE.
Categoria: Política