Política
La diputada de Junts al Congrés, Miriam Nogueras
Foto: La diputada de Junts al Congrés, Miriam Nogueras | Europa Press
Derogació sedició

Junts acusa ERC de facilitar l'extradició de Puigdemont

La diputada de Junts al Congrés, Miriam Nogueras
Foto: La diputada de Junts al Congrés, Miriam Nogueras | Europa Press

La portaveu de Junts al Congrés dels Diputats, Miriam Nogueras, acusa Esquerra de col·laborar amb el PSOE per facilitar l'extradició de Carles Puigdemont. La diputada ha declarat que ERC "ha renunciat a seguir lluitant per la independència". 

Situació actual: Junts està en contra de l'acord que han arribat el govern espanyol i el català per derogar el delicte de sedició. 

Què diu: La portaveu del Congrés del partit diu que ERC ha acceptat eliminar el delicte de sedició a canvi de "limitar la capacitat política dels dirigents catalans" i fins i tot de facilitar l'extradició a Espanya de l'expresident Carles Puigdemont. 

  • Nogueras considera que l'eliminació del delicte de sedició dificulta "encara més l'exercici dels drets fonamentals". 
  • Diu que ERC "ha renunciat a seguir lluitant per la independència". 
  • La dirigent independentista ha censurat la proposició de llei registrada pel PSOE i Unidas Podemos. Remarca que la podria "haver firmat" algú com el magistrat del Tribunal Suprem Manuel Marchena, qui va condemnar els implicats a l'1-O. 
  • "No serem còmplices ni del blanqueig del PSOE ni de l'estat espanyol ni facilitarem que compleixin el seu objectiu principal, que és extradir a Puigdemont perquè sigui jutjat a Espanya". 

Previsions: Junts ha anunciat que presentarà esmenes a la totalitat a la proposta del govern espanyol si no hi ha cap modificació. 

  • El partit treballarà en un text alternatiu on només es contempli la derogació del delicte de sedició. 
Categoria: Política