Política
Derogació de la sedició

Junts exigeix a Aragonès que expliqui la negociació amb Sánchez al Parlament

Junts per Catalunya vol que el president Pere Aragonès comparegui al Parlament per explicar la negociació amb el govern espanyol sobre la reforma del Codi Penal. El partit no ha presentat una petició a la cambra, sinó que espera que el republicà ho faci de "mutu propi". 

Per què és important? La reforma del Codi Penal inclou la derogació del delicte de sedició i una modificació del de desordres públics agreujats. 

Què s'ha dit? El president de Junts a la cambra, Albert Batet, ha assegurat que l'objectiu de la reforma pel PSOE és l'"extradició" de l'expresident Carles Puigdemont. Per això, ha demanat la compareixença d'Aragonès.

  • Considera que ho ha de fer "per transparència i per respecte a la ciutadania i a les institucions". 
  • Li retreu que ho hagi "negociat sol", sense parlar amb els "represaliats ni amb les forces independentistes que van permetre la seva investidura". 

Amb tot, Batet considera que la reforma és "ambigua" i que "genera dubtes i ombres".

  • "Aquesta modificació del codi penal vulnera drets i llibertats i pot incrementar la repressió contra independentisme. Des de Junts volem transparència i claredat", ha criticat, després de preguntar-se, "a canvi de què" s'ha pactat aquest canvi.

En profunditat: Junts ha anunciat que presentarà esmenes a la totalitat a la proposta del govern espanyol si no hi ha cap modificació. El partit treballarà en un text alternatiu on només es contempli la derogació del delicte de sedició. 

Categoria: Política
Etiquetes: Junts ERC