Política
La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero
Foto: La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero | Eduardo Parra / Europa Press
Igualtat

El govern espanyol obre la porta a revisar la llei del només sí és sí

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero
Foto: La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero | Eduardo Parra / Europa Press

El govern espanyol ha obert la porta a revisar la Llei de llibertat sexual, la coneguda com a llei del només sí és sí, del Ministeri d'Igualtat d'Irene Montero.

Per què és important? La nova tipificació dels delictes sexuals que va introduir la coneguda com a llei de ‘només sí és sí’ ha suposat que alguns tribunals rebaixin les sentències d’alguns condemnats.

Què sabem? Després de certes rebaixes de condemnes emparades pel nou text legal de la llei només sí és sí, la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha explicat als passadissos les intencions de l'executiu.

  • "Cal estudiar les sentències amb deteniment i el text legal, perquè no era l'objectiu de la llei que es poguessin rebaixar les penes amb motiu d'abús a menors, tot el contrari", ha afirmat Montero.

D'on venim? Aquest dimarts s'han donat a conèixer 3 casos on l'Audiència ha aplicat de manera retroactiva la nova legislació i ha rebaixat la pena a diferents condemnats.

On demanar ajuda? Les dones que creguin que puguin estar patint violència masclista poden demanar ajuda al telèfon d'atenció i informació: 900 900 120. En cas d'emergència també es pot trucar al 112. Per demanar informació i assessorament es pot recórrer al WhatsApp 601 00 11 22.



Categoria: Política