Política
President del Consell per la República
Foto: President del Consell per la República | Europa Press
Reforma codi penal

Puigdemont exigeix a ERC que expliqui si va pactar amb el PSOE extradir-lo

President del Consell per la República
Foto: President del Consell per la República | Europa Press

L'expresident a l'exili, Carles Puigdemont, ha exigit a Esquerra Republicana que expliqui si va pactar amb el PSOE la reforma del Codi Penal i la derogació del delicte de sedició per extradir-lo. "La part catalana, era conscient que aquestes eren les intencions del govern espanyol en la reforma de la llei?", ha preguntat.

Què diu? Puigdemont ha argumentat que el president espanyol, Pedro Sánchez, i la vicepresidenta primera, Nadia Calviño, han dit que la reforma del Codi Penal "té com a objectiu facilitar" la seva extradició.

  • Atès aquest argumentari, l'expresident a l'exili formula una pregunta als republicans: "Éreu conscients que aquestes eren les intencions del govern espanyol amb la reforma de la llei?".
  • "Si la resposta és negativa, hauria de portar-los a retirar el suport a la reforma", ha dit. En canvi, "si la resposta és positiva, la situació en la qual ens trobaríem seria molt greu".

Context: La portaveu de Junts en el Congrés, Miriam Nogueras, ha anunciat aquest dijous que la seva formació presentarà un text alternatiu a la proposició de llei del PSOE i Unides Podem que substitueix el delicte de sedició per un de desordres públics agreujats i que es basarà en la jurisprudència dictada pels tribunals europeus en els últims quatre anys arran del procés independentista a Catalunya.

A més: L'advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, ha carregat en múltiples ocasions contra la reforma del Codi Penal pactada pel govern espanyol i la Generalitat per derogar el delicte de sedició.

  • Boye ha afirmat que "no està ben pensada" i que "generarà inseguretat jurídica".
Categoria: Política