Política
La consellera de Cultura, Natàlia Garriga
Foto: La consellera de Cultura, Natàlia Garriga | Europa Press
Tribunals

El TSJC envia a judici a la consellera Garriga i dos diputats d'ERC per l'1-O

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga
Foto: La consellera de Cultura, Natàlia Garriga | Europa Press

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha dictat l'obertura de judici contra la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, el president d'ERC al Parlament i exsecretari general de Vicepresidència i Economia, Josep Maria Jové, i el també diputat i exsecretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, pels preparatius de l'1-O. 

 En detall: La consellera Garriga està processada per un presumpte delicte de desobediència greu.

  • Els diputats Jové i Salvadó estan processats per desobediència, prevaricació, malversació de fons públics i revelació de secrets.

Situació actual: L'anunci es produeix en mig de les negociacions per reformar el Codi Penal, el proper pas de l'agdena de la desjudicialització és, justament, modificar el delicte de malversació

D'on venim: Estan investigats per la seva actuació en els preparatius de l'1-O quan eren excàrrecs del Departament d'Economia, aleshores dirigit per l'exvicepresident Oriol Junqueras. 

Què diuen: La consellera de Cultura ha reaccionat a través de Twitter i ha titllat l'Estat de "seguir amb la persecució" i afegeix que "mai deixarem de treballar per un país complet i lliure". 

  • Per la seva part, el president d'Esquerra al Parlament, diu que "la repressió fa un pas més". Jové apunta que "és la injustícia atacant a la democràcia". 
Categoria: Política
Etiqueta: Tribunals