Política
El secretari general de Junts
Foto: El secretari general de Junts | ACN
Exili

El consell nacional de Junts fa pinya amb Puigdemont: "Tornarà lliure"

El secretari general de Junts
Foto: El secretari general de Junts | ACN

El consell nacional de Junts ha fet pinya amb l'expresident a l'exili, Carles Puigdemont. El secretari general de la formació, Jordi Turull, durant la seva intervenció ha proclamat que "Puigdemont tornarà lliure, no per anar a la presó".

Per què és important? La proposició de llei que suprimeix la sedició serà esgrimida per la defensa de Puigdemont durant les sessions del 24 i 25 de novembre davant del Tribunal General de la Unió Europea. 

En profunditat: Turull ha pronunciat el discurs de clausura del Consell Nacional de Junts al Prat de Llobregat. Des d'allà ha advertit al president espanyol, Pedro Sánchez, que Puigdemont "no tornarà per anar a la presó".

  • "Sánchez, nosaltres també volem que torni el president Puigdemont, però volem que torni en llibertat i per la llibertat de Catalunya. I és així com tornarà. No tornarà per anar a la presó".

A més: Turull també ha argumentat que la reforma del Codi Penal no afavorirà els activistes independentistes.

  • "Si amb llei només sí és sí ha passat el que ha passat, imagineu-vos amb la reforma de la sedició", ha reblat.

Context: La defensa de Puigdemont considera crucial que el delicte pel qual es van tramitar les euroordres, és a dir, la sedició, es derogarà. A més, posarà sobre la taula de la justícia europea les declaracions de la vicepresidenta Nadia Calviño i el portaveu del POSE, Patxi López, que apunten que la derogació de la sedició té com a objectiu facilitar l'extradició dels exiliats.

Categoria: Política
Etiquetes: Jordi Turull Junts