Política
Diana Morant a la 68 Assemblea Parlamentària de l'OTAN
Foto: Diana Morant a la 68 Assemblea Parlamentària de l'OTAN | Isabel Infantes / Europa Press
Igualtat

La ministra Morant confia que Suprem i Fiscalia unifiquin criteris pel 'només sí és sí'

Diana Morant a la 68 Assemblea Parlamentària de l'OTAN
Foto: Diana Morant a la 68 Assemblea Parlamentària de l'OTAN | Isabel Infantes / Europa Press

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, ha assegurat que confia que la Fiscalia i el Tribunal Suprem "unifiquin els criteris" per a l'aplicació de la llei del 'només sí és sí' perquè "la llei venia a millorar i ampliar els drets de les dones i la cobertura i protecció de les dones".

Per què és important? En els últims dies s'han conegut nombrosos casos arreu de l'estat en què s'han reduït les penes a violadors i agressors ja condemnats.

D'on venim?

  • La nova llei del "només sí és sí" amplia la forquilla de penes i estableix la mínima en 4 anys en comptes de 6.
  • Davant el rebombori que s'ha generat, la ministra d'Igualtat, Irene Montero, va declarar en una entrevista ahir que la llei és "clara" i que el problema és la influència del masclisme en el sistema jurídic.
  • La ministra d'Igualtat, Irene Montero, va apuntar que els jutges estaven interpretant erròniament la llei.

Què ha dit Morant? La ministra ha intervingut aquest diumenge a la 68 Assemblea parlamentària de l'OTAN a Madrid, que reuneix gairebé 300 parlamentaris.

  • "Que a ningú li càpiga el menor dubte que el Govern, tant amb la llei com el que passi amb la seva aplicació, actuarà per ampliar la protecció a les dones víctimes de violència de gènere", ha afirmat. 

Per acabar: Morant també ha contestat al líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo.

  • El líder popular ha exigit a l'Executiu "millor legislació penal" després de qualificar la llei de "nyap legal".
  • Morant, al seu torn, ha demanat al PP que doni "poques lliçons", en recordar el seu acord de govern a Castella i Lleó amb Vox, ja que és "un partit que mai ha fet res per les dones i segueix sense fer-ho".
  • "M'agradaria contestar Feijóo, que ara sembla ser el gran protector de les dones, i el primer que ha fet amb la ultradreta ha estat carregar-se el concepte de violència masclista i violència de gènere", ha destacat.

 

 

Categoria: Política