Política
La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, al Parlament
Foto: La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, al Parlament | Europa Press
Infraestructures

La consellera Jordà confirma que l'ampliació de l'aeroport és una opció

La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, al Parlament
Foto: La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, al Parlament | Europa Press

La consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, obre la porta a una ampliació de l'aeroport del Prat de Barcelona.

Què sabem: En una entrevista a Catalunya Ràdio, la consellera assegura que l'ampliació "es pot plantejar" tot i que defensa que s'ha de fer "d'una altra manera", en referència a l'expansió pactada entre el govern espanyol i el català i que, finalment, va fracassar per desavinences del projecte.

D'on venim? Després d'un primer acord per ampliar l'aeroport, el govern de Pedro Sánchez va decidir el 2021 recular a causa de les desavinences amb l'executiu d'Aragonès, aleshores un govern de coalició entre ERC i Junts.

  • L'impacte contra l'espai de La Ricarda, d'una gran riquesa en biodiversitat, va ser el principal punt de discrepància. 

A més: Jordà ha explicat aquest dilluns que els ponts es van trencar per culpa del PSOE. Ara, el govern català està disposat a afrontar un debat per executar aquesta obra sempre que es tingui en compte l'impacte ecològic. 

  • "Ha d'haver-hi un debat. Volem que sigui un hub? És el que realment vol la ciutadania?", ha volgut subratllar la titular d'Acció Climàtica.
  • "És una infraestructura de país, d'Estat, i necessita grans consensos. Tothom ha de ser responsable".
  • Sobre l'antic projecte que va naufragar fa un any, ha assenyalat que la Comissió Europea no l'hagués "permès" mai.

Per últim: La postura de la consellera coincideix amb les declaracions de Maragall a aquest diari, on reclama el lideratge del Govern per afrontar el projecte:

  • "Hem de treure l’aeroport del calaix en el qual els socialistes i AENA el van posar".
  • "El que és exigible és un lideratge clar des del govern de Catalunya, des de l’ajuntament de Barcelona, des de la resta d’ajuntaments implicats i l'AMB".
  • "És obvi que el concepte d’ampliació no funciona. Reduir el debat a això és la pitjor manera de plantejar-ho. Hem de seure i decidir què volem fer a l'aeroport.