Política
Junts estudia els pressupostos del Govern
Foto: Junts estudia els pressupostos del Govern | Europa Press
Pressupostos

Turull no vol que el Govern s'aprofiti de Junts: "No tenim vocació de titella"

Junts estudia els pressupostos del Govern
Foto: Junts estudia els pressupostos del Govern | Europa Press

El secretari general de Junts, Jordi Turull, diu que Junts està estudiant els pressupostos del Govern i que presentarà la seva proposta.

Per què és important? El Govern d'Esquerra ha reivindicat en diverses ocasions que Junts és el seu soci principal per aprovar els comptes catalans del 2023. 

  • El passat divendres els exsocis de l'executiu es van reunir per negociar els pressupostos. 

Què diu: En una entrevista a TV3, Turull ha avisat el Govern que "pararan màquines" si tenen la "més mínima sospita" que se'ls utilitza amb la negociació dels pressupostos per un discurs, però els fets van cap a una altra banda. 

  • El secretari general de Junts ha constatat que el nivell de complicitat entre ERC i PSOE cada vegada és "més sòlida" i acusa els republicans de donar més estabilitat a Pedro Sánchez que a l'independentisme. 
  • Turull avisa que Junts "no té vocació de titella" i que no es prestarà a dilatar les converses sobre els comptes catalans a l'espera de veure com acaba la reforma del Codi Penal. 

En detall: Després de la reunió del passat divendres amb el Govern, Junts està estudiant la informació que tenen dels pressupostos i farà una proposta "sense hipoteques" i assegura que no demanaran "coses que no puguin ser". 

  • Turull ha avançat que volen mirar atentament quina és la política fiscal que plantegen els pressupostos. En aquest sentit, ha defensat que "l'espoli fiscal que pateix Catalunya per part de l'Estat no s'ha d'arreglar a força de caragolar encara més els catalans a impostos".
  • I ha retret que el Govern encara digui que són els comptes de Junts i avisa que no es faci "demagògia". 

Sobre el judici a Laura Borràs, el dirigent polític ha dit que confia que l'expresidenta del Parlament sortirà absolta.

  • Turull afirma que "un independentista a Catalunya no tindrà un judici just".