Política
La ministra d'Igualtat Irene Montero
Foto: La ministra d'Igualtat Irene Montero | Europa Press
Congrés

Vox a Montero: "El seu únic mèrit és haver estudiat en profunditat a Pablo Iglesias"

La ministra d'Igualtat Irene Montero
Foto: La ministra d'Igualtat Irene Montero | Europa Press

La diputada de Vox al Congrés, Carla Toscano, ha dit a la ministra d'Igualtat, Irene Montero, que "l'únic mèrit que té és haver estudiat en profunditat a Pablo Iglesias". 

Què diuen? En el debat de pressupostos d'aquest dimecres a la tarda, Toscano ha aprofitat la seva intervenció durant la presentació de la secció corresponent al Ministeri d'Igualtat per atacar Montero per la llei del 'només sí és sí'. 

  • La parlamentària ha afirmat que l'únic mèrit de la ministra ha estat "estudiar en profunditat a Pablo Iglesias".
  • "Cal ser molt valenta per a insultar a professionals que s'han passat anys de la seva vida estudiant dret i una oposició, quan l'únic mèrit que té vostè és haver estudiat en profunditat a Pablo Iglesias", ha dit Toscano referint-se a les declaracions de la ministra sobre la gestió de la llei "només sí és sí".

Montero, visiblement emocionada i entre llàgrimes ha respost a la parlamentària.

  • "Vull que s'incorpori al diari de sessions la violència política que s'està exercint en aquest moment en la seu de la sobirania popular. Perquè no s'esborri, perquè després de mi no vingui cap, perquè tothom pugui recordar la violència política i als qui l'exerceixen", ha dit Montero.
  • "S'ha de fer saber que les feministes i les demòcrates som més i els pararem els peus a aquesta banda de feixistes amb més drets", ha acabat dient la ministra.

Al detall: Després d'aquestes paraules de Vox els diputats de PSOE, Unidas Podemos, ERC, Bildu i la CUP han cridat "no tot s'hi val" o "fora", mentre Vox aplaudia Toscano.

  • Per part seva, el vicepresident primer de la Mesa del Congrés, Alfonso González de Celis, ha cridat a l'ordre a la parlamentària i ha anunciat que les seves paraules seran retirades del diari de sessions.
Categoria: Política