Política
Pedro Sánchez i Gabriel Rufián
Foto: Pedro Sánchez i Gabriel Rufián | Europa Press
Pressupostos Estat

ERC dona el 'sí' als pressupostos de Pedro Sánchez

Pedro Sánchez i Gabriel Rufián
Foto: Pedro Sánchez i Gabriel Rufián | Europa Press

Esquerra ha anunciat aquest dimecres que votaran a favor dels pressupostos generals de l'Estat per al 2023. 

Per què és important? El govern espanyol tirarà endavant els comptes pel 2023 amb els suports del PSOE i Unidas Podemos (que formen el govern), ERC, PNV, Bildu, PDeCAT, Más País, Coalición Canaria, Compromís i PRC.

El motiu: El govern espanyol i ERC han arribat a un acord, que s'ha negociat en paral·lel a la reforma de la sedició, que inclou el traspàs de 900 milions d'euros a la Generalitat per infraestructures pendents.

En xifres: El govern de Sánchez tirarà endavant els comptes espanyols amb 188 vots a favor respecte als 158 vots en contra.

  • ✅ A favor: PSOE (120 diputats), Unidas Podemos (33), ERC (13), PNB (6), Bildu (5), el PDeCAT (4), CC (2), Més País (2), Compromís (1), l'exdiputada de Podem María Pita i el PRC (1).
  • ❌ En contra: PP (88), Vox (52), Cs (9), els exdiputats de Navarra Suma (2), Junts (4), CUP (2) i Terol Existeix (1).
  • ⬜️ Abstenció: BNG (2).

En detall: El diputat i portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha destacat durant la seva intervenció d'aques dijous els acords assolits en les últimes hores. Què han aconseguit?

  • ERC ha tancat la paralització de les tasques de la molt alta tensió a Girona, 20 milions d'euros més per a la salut bucodental, i la transferència de quatre casernes de la Guàrdia Civil abandonades, entre les quals hi ha la de Sabadell, Sant Quintí de Mediona, i Vilafranca del Penedès.

Què diu: Rufián ha dit que "això és el que fa ERC a canvi dels seus vots".

  • El republicà ha assegurat que la seva formació està "farta de lluitar en la moral i perdre", i ara ho fa també "en la utilitat". Per això ha criticat els qui creuen que "és molt més valent protestar des d'un sofà que negociant des de l'escó".