Política
La secretària general d'ERC
Foto: La secretària general d'ERC | ACN
Esquerra

Marta Rovira nega que el nou Codi Penal faciliti l'extradició de Puigdemont

La secretària general d'ERC
Foto: La secretària general d'ERC | ACN

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha negat que la derogació de la sedició i la reforma del Codi Penal busqui facilitar l'extradició de Puigdemont, com han anat assegurant diverses veus dins el PSOE.

Per què és important? La secretària general d'Esquerra encara no s'havia pronunciat públicament sobre la supressió del delicte de sedició i la reforma del Codi Penal.

Què ha dit? En un avançament d'una entrevista a Catalunya Ràdio, Rovira ha argumentat entorna a l'eliminació del delicte de sedició.

  • "Primer és una expressió una altra vegada de 'l'a por ellos', d'amenaçar la gent, i al final no deixa de ser una intenció de dividir-nos entres nosaltres", ha assenyalat.
  • "Doncs no, nosaltres treballem per tot el moviment independentista i, sobretot, pels lideratges que ho han donat tot pel moviment", ha volgut deixar clar la secretària general d'ERC.

A més: Rovira també ha admès que durant la tramitació parlamentària del nou delicte de desordres públics agreujats "se'n podrà millorar el redactat".

D'altra banda: El líder d'ERC, Oriol Junqueras, ja va celebrar la "millora substancial" del delicte de desordres públics. Junqueras va argumentar que la nova versió del Codi Penal "redueix en anys de condemna, redueix els casos on es pot aplicar i defineix amb més nitidesa on es pot aplicar".

Categoria: Política
Etiquetes: ERC Sedició