Política
Puigdemont i el seu advocat
Foto: Puigdemont i el seu advocat | Europa Press
Exili

La defensa de Puigdemont descarta la seva extradició: "No passarà en cap cas"

Puigdemont i el seu advocat
Foto: Puigdemont i el seu advocat | Europa Press

L'advocat Gonzalo Boye ha descartat les extradicions de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí després de les dues vistes davant el tribunal de Luxemburg. "En cap cas hi haurà extradició", ha assegurat.

Per què és important? Tal com indica el mateix Boye, si el Tribunal General de la Unió Europea dona la raó als exiliats, i recuperen la immunitat, Puigdemont podria tornar a Catalunya.

Què ha dit? En una entrevista per Catalunya Ràdio, Boye ha declarat sobre la situació judicial de Puigdemont a Europa.

  • "Ahir, per nosaltres, va anar molt bé. Veurem quin és el resultat, però n'hem sortit contents", ha dit sobre la segona vista davant de la justícia espanyola.
  • L'advocat de Puigdemont ha afirmat: "En cap cas hi haurà extradició".
  • Sobre el procés judicial, Boye ha explicat que la sentència encara trigarà en arribar: "Imagino que tindrem sentència a finals de febrer o finals de març".

Què ha passat a Luxemburg? Durant la vista, la defensa de Puigdemont ha argumentat "persecució política", mentre que els advocats del Parlament Europeu han justificat la seva decisió.

  • Gonzalo Boye ha al·legat que el Parlament no va respectar els drets dels tres eurodiputats quan va tramitar els suplicatoris per suspendre la seva immunitat i que poguessin ser jutjats a Espanya.
  • A més, ha defensat que la derogació de la sedició, que ahir va fer el primer pas al Congrés dels Diputats, busca l'extradició de l'expresident i els exconsellers i demostra que hi ha "persecució política".

Al detall: La vista es va allargar més de cinc hores, i va haver un llarg torn de preguntes dels magistrats del TGUE. 

Categoria: Política