Política
Laura Borràs al Parlament de Catalunya
Foto: Laura Borràs al Parlament de Catalunya | Europa Press
Junts

Borràs evita la polèmica de Dalmases: “He treballat i treballaré amb ell"

Laura Borràs al Parlament de Catalunya
Foto: Laura Borràs al Parlament de Catalunya | Europa Press

La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha concedit la seva primera entrevista després que explotés el cas Dalmases i que se li notifiqués la data del seu judici per un delicte continuat de prevaricació i un altre de falsedat en document públic.

Per què és important? El Parlament va multar amb 600 euros al diputat Francesc de Dalmases per saltar-se el codi de conducta, quan va intimidar a la subdirectora del FAQS. És la multa més baixa possible, ja que la sanció podia anar dels 600 als 12.000 euros.

Què diu: En una entrevista a TV3, l'expresidenta del Parlament, no ha volgut pronunciar-se sobre el cas de Dalmases perquè diu que no vol "contribuir a donar més volada" i per això s'ha mantingut "apartada" i en silenci. 

  • Borràs ha evitat pronunciar-se sobre el tema perquè "hi ha una persona que s'està recuperant d'una baixa" i afegeix que "el meu silenci serà la meva manera per no obrir aquest tema".
  • "S'ha fet molt enrenou i soroll". La presidenta de Junts assegura que "ha treballat i treballarà" amb Dalmases. 
  • Sobre les pressions que va denunciar l'advocada Magda Oranich, Borràs ha repetit la idea que no parlarà sobre els fets, però sí que ha volgut matisar que "s'han d'utilitzar bé les paraules quan les fem servir". 

Previsions: Sobre el possible candidat a les eleccions per la presidència de la Generalitat, Borràs ha obert la porta a unes primàries dins de Junts. 

  • L'expresidenta del Parlament apunta que "Junts sempre tindrà el millor candidat perquè el tria la seva militància". 
  • Sobre si podria ser la possible candidata diu que "no dona res per fet" i assegura que no té previst presentar-se a les eleccions municipals. 
  • Borràs ha volgut esquivar si s'espera a la sentència del seu judici per anunciar la seva candidatura: "No hi ha previst cap escenari electoral el qual hagi de concórrer". 

Al detall: Laura Borràs haurà de presentar-se a judici el pròxim 10 de febrer. Està acusada per un delicte continuat de prevaricació i un altre de falsedat en document públic. La Fiscalia li demana 6 anys de presó i 21 anys d'inhabilitació.

  • La presidenta del partit postconvergent assegura que "porta 4 anys de persecució política". 
  • Assegura que no ha comès cap delicte i ha explicat que "ja han caigut" dos dels quatre delictes dels quals estava acusada. 
  • Borràs diu que espera estar acompanyada dels seus propers i que aquells polítics que li vulguis fer costat "han de ser coherent amb el que s'hagin manifestat prèviament". 

En profunditat: Sobre la reforma del Codi Penal i la derogació del delicte de sedició, Borràs ha acusat l'estat espanyol de voler "blanquejar-se a escala internacional". 

  • Assegura que la derogació del delicte de sedició només és "una manera per portar el president Puigdemont davant de la justícia". 
  • Creu que els resultats de les negociacions entre PSOE i ERC podrien ser "una criminalització" de la intendència i li sembla "un retrocés clar per continuar perseguint l'independentisme per terra, mar i aigua".