Política
Foto: | Europa Press
Comptes generalitat

La CUP anuncia una esmena a la totalitat dels pressupostos

Foto: | Europa Press

La diputada de la CUP al Parlament, Dolors Sabater, ha anunciat que la formació anticapitalista presentarà una esmena a la totalitat dels pressupostos de la Generalitat. 

Per què és important? ERC volia comptar amb el suport de la CUP per aprovar els comptes. Tot i això, els republicans tenen altres vies per tirar-los endavant.

Què ha dit? Sabater ha assegurat, en una entrevista per Catalunya Informació, que la CUP presentarà una esmena a la totalitat dels comptes i, per tant, no els hi donarà llum verda.

  • "Els comptes no reverteixen les retallades en Sanitat i responen al mateix model de sempre i sense resoldre les necessitats més bàsiques", ha argumentat la cupaire.
  • Ha traslladat al Govern la responsabilitat del seu rebuig als pressupostos: "Des de l'inici, l'executiu sap com ha de fer les polítiques per tenir-nos al seu costat".

A més: Ha collat el president Aragonès per donar preferència als socialistes en la negociació dels comptes. Sabater ha dit que "fa molt temps que (el PSC) són el soci prioritari d'Esquerra".

  • En aquest sentit, ha afirmat que descarta un tripartit ERC-PSC-Comuns: "No és l'escenari que busquen".

D'altra banda: La portaveu del PSC, Alícia Romero, ha dit en una entrevista amb l'ACN que hi ha temes que són una "condició" per a ells i pels quals reclamaran "un compromís inequívoc".

  • Romero ha assegurat que vol un "compromís ferm" del Govern amb el Hard Rock en les negociacions per als pressupostos i veu "possible" incorporar l'ampliació del Prat a les converses. 
Categoria: Política