Política
El líder del Partit Popular, Alberto Núñez-Feijóo
Foto: El líder del Partit Popular, Alberto Núñez-Feijóo | Europa Press
Partit Popular

Feijóo diu que derogarà una desena de lleis socials si arriba a la Moncloa

El líder del Partit Popular, Alberto Núñez-Feijóo
Foto: El líder del Partit Popular, Alberto Núñez-Feijóo | Europa Press

El líder del Partit Popular, Alberto Núñez-Feijóo, ha anunciat aquest diumenge 4 de desembre que vol derogar quasi una desena de lleis de caràcter social del govern espanyol si arriba a la Moncloa. 

Per què és important? La majoria de lleis de caràcter social patirien modificacions o serien eliminades si el líder dels populars arribés a la Moncloa. També s'ha impulsat la Llei de Memòria Democràtica i una reforma del Codi Penal que elimina el delicte de sedició.

Al detall: El líder popular vol eliminar la llei...

  • Que regula l'eutanàsia, la llei d'educació, coneguda com a llei Celáa, entre d'altres que encara es troben en tràmit parlamentari, entre elles la llei “Només sí és sí”, la de l'avortament i llei Trans.
  • Feijóo també planteja reformar el Codi Penal que elimina el delicte de sedició o la Llei de Memòria Democràtica, que va entrar en vigor el passat mes d'octubre.
  • La nova Llei de Secrets Oficials que reforma la vigent de 1968 o la Llei de Benestar Animal també serien modificades pel partit.

En profunditat: La proposició de llei del PSOE i Unides Podem que reforma el Codi Penal per a derogar el delicte de sedició serà una altra de les iniciatives que els populars aboliran.

  • Fa dues setmanes, davant el Comitè Executiu Nacional del seu partit el mateix, Feijóo es va comprometre a mantenir el delicte de sedició vigent en el Codi Penal i incorporar el de la convocatòria de referèndum il·legal.
  • En clau econòmica, el PP també s'ha posicionat en contra de la llei que estableix gravàmens temporals a energètiques, banca i grans fortunes.
  • El PP també ha anunciat que si Feijóo arriba a la Moncloa, derogarà l'ordre que prohibeix caçar llops en estar inclosos en la llista d'espècies protegides.
Categoria: Política
Etiquetes: Pedro Sánchez PP