Política
Jaume Asens, líder d'Unidas Podemos
Foto: Jaume Asens, líder d'Unidas Podemos | Carlos Luján / Europa Press
Reforma del Codi Penal

Podemos veuria "amb bons ulls" la reforma de la malversació que defensa ERC

Jaume Asens, líder d'Unidas Podemos
Foto: Jaume Asens, líder d'Unidas Podemos | Carlos Luján / Europa Press

La líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha dit que el seu espai, a nivell estatal representat per Podemos, veuria "amb bons ulls" la reforma del delicte de malversació.

Per què és important? Les negociacions entre ERC i el govern espanyol, conformat pel PSOE i Unidas Podemos, per eliminar el delicte de sedició també inclouen la modificació del delicte de malversació, que afectaria una gran quantitat de polítics independentistes.

Al detall: En una entrevista a Europa Press...

  • Ha avançat que Unidas Podemos, liderat per Jaume Asens, presentarà al Congrés una esmena a la proposició de llei que van presentar juntament amb el PSOE per reformar el Codi Penal (CP), que inclou la derogació del delicte de sedició i modificar el de desordres públics agreujats.
  • Quant a la reforma del delicte de malversació, que també es podria incloure en aquestes reformes parcials, Albiach ha afegit que el seu espai polític valoraria positivament una reforma que eliminés la modificació que va fer el PP el 2015 d'aquest delicte.

Què ha dit? 

  • L'esmena que presentarà la formació morada a la reforma del Codi Penal per la qual es derogarà la sedició i s'ampliarà el delicte de desordres públics buscarà "blindar el dret de protesta".
  • Albiach considera que la modificació del PP del delicte de malversació va convertir-lo en un calaix de sastre, en les seves paraules. Per això, el seu espai "podria veure amb bons ulls" la reforma de la malversació.
  • També ha avisat que la reforma de la malversació s'ha de fer d'una manera molt rigorosa i escrupolosa, perquè "no pot anar encaminada a la impunitat dels corruptes", per la qual cosa ha destacat que UP estudiarà la proposta dels republicans.

Per acabar: Preguntada per les explicacions que ha donat el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, sobre l'escàndol en la tanca de Melilla, Albiach ha afirmat que hi ha hagut una "falta d'honestedat" per part del ministre i ha cridat el PSOE a reflexionar sobre les seves polítiques de migració.

  • "Crec que el Partit Socialista hauria de fer una reflexió pel que fa a la seva política migratòria. Els suports que té són els de l'extrema dreta i els del PP. Segurament li hauria de donar un parell de voltes".