Política
Un acte d'Òmnium
Foto: Un acte d'Òmnium | Europa Press
Delicte de sedició

Òmnium no anirà a la manifestació de l'ANC sobre la sedició

Un acte d'Òmnium
Foto: Un acte d'Òmnium | Europa Press

Òmniun ha anunciat que no assistirà a la manifestació de l'ANC d'aquest dimarts contra la derogació del delicte de sedició. 

Què sabem? L'Assemblea Nacional Catalana ha convocat una manifestació a Barcelona el 6 de desembre per protestar contra la reforma del Codi Penal acordat entre el govern espanyol i la Generalitat.

El motiu: L'entitat posa l'accent en el nou delicte de desordres públics i diu que té com a objectiu "castigar la mobilització independentista".

Situació actual: L'altra entitat sobiranista, Òmnium, no anirà a la manifestació. La divisió en l'independentisme es fa més forta amb aquesta decisió. Junts sí que assistirà a la concentració.

Què diu: En una entrevista a La Vanguardia, el president d'Òmnium, Xavier Antich, ha dit que "no anirem a remolc de ningú". 

  • Antich assegura que "Òmnium no contribuirà a la confrontació entre diferents agents del moviment independentista i a fer antipolítica". 
  • El president d'Òmnium celebra l'eliminació de la sedició impulsada pel govern espanyol i Esquerra. Tot i que veu amb preocupació que s'acompanyi de l'ampliació del delicte de desordres públics. 
  • Antich defensa la "mobilització en xarxa de manera consensuada", motiu pel qual critica a l'ANC i la convocatòria pel seu compte de la manifestació d'aquest dimarts: "És una convocatòria que va impulsar l’Assemblea a la qual després se’ns demana adhesió", ha assegurat.

En detall: Segons el president d'Òmnium, l'entitat ha parlat tant amb el Govern com amb tots els agents polítics i moviments socials per poder trobar "el màxim consens" en aquest tema. 

  • Antich assenyala la tramitació de la reforma del Codi Penal al Congrés com un moment "molt important" per introduir esmenes i garantir que "qualsevol cosa que es toqui de l’actual delicte de desordres públics garanteixi l’exercici de drets fonamentals i no criminalitzi el dret de protesta".