Política
La diputada de la CUP, Mireia Vehí
Foto: La diputada de la CUP, Mireia Vehí | Europa Press
Codi Penal

La CUP veu amb bons ulls la reforma de la malversació

La diputada de la CUP, Mireia Vehí
Foto: La diputada de la CUP, Mireia Vehí | Europa Press

La diputada al Congrés de la CUP Mireia Vehí veu com a "bona notícia" la possible reforma del delicte de malversació que proposa Pedro Sánchez. 

Per què és important? Els anticapitalistes s'han oposat i criticat l'acord per derogar el delicte de sedició entre el govern espanyol i el català. Ara, veuen amb bons ulls la possible modificació del delicte de malversació

Què diu: En una entrevista a RTVE Catalunya, la portaveu de la CUP al Congrés dels Diputats està d'acord amb la proposta de Sánchez de modificar el delicte de malversació que va reformar el PP l'any 2015. 

  • Vehí diu que seria una "bona notícia", però no ha avançat si la formació assembleària hi votaria a favor. 
  • Tot i això, la cupaire ha deixat clar que no tenen "molta esperança" perquè creuen que la reforma del codi penal s'està fent per anar "en contra de l'independentisme". 
  • Els anticapitalistes s'han posicionat en contra de la derogació del delicte de sedició i Vehí considera que la nova tipificació de desordres públics agreujats "està feta expressament pel Tsunami, pel tall de vies i l'ocupació d'espais privats". 

Situació actual: La diputada ha lamentat la situació que viu l'independentisme i creu que es dedica "més temps" a criticar-se entre independentistes que al PSOE. 

  • "Li estem regalant al PSOE quedar-nos el conflicte", ha avisat Vehí.
  • L'anticapitalista ha reconegut "discrepàncies" amb l'ANC. Són "crítics" amb alguns dels posicionaments de l'entitat com per exemple per centrar el focus en el Govern.
  • Tot i això, veu "imprescindible" aquesta entitat en un moment que "està costant mobilitzar" l'independentisme: "L'ANC darrerament està tenint una deriva molt contestatària", ha afirmat. 
  • La diputada ha subratllat que l'ANC no és "l'única" que està massa centrada en les discussions internes de l'independentisme i lamenta que "molts portaveus" de Junts i ERC dediquin "més temps a criticar-se entre ells" que a "mirar al PSOE": "S'ha de tirar la pilota al PSOE, que és qui governa".