Política
Feijóo i Gamarra
Foto: Feijóo i Gamarra | Europa Press
Codi Penal

El PP rebutja la moció de censura que li proposa Vox contra Sánchez

Feijóo i Gamarra
Foto: Feijóo i Gamarra | Europa Press

El Partit Popular ha declinat la moció de censura que li ha proposat Vox contra el president espanyol, Pedro Sánchez. La secretària general popular, Cuca Gamarra, s'ha perfilat i ha defensat que siguin les urnes les que facin fora a Sánchez.

Per què és important? Vox volia convèncer al PP i a Ciutadans de tirar endavant una moció de censura contra Sánchez amb un candidat neutral que, tan bon punt fos nomenat president, convoqués eleccions.

En profunditat: Després que el líder del PP, Alberto Nuñez-Feijóo, esquivés pronunciar-se sobre la proposta de l'extrema dreta, Gamarra ha deixat veure que els populars no veuen amb bons ulls alinear-se amb Vox.

A més: El PP, a través de Gamarra, ha endurit el to contra el govern espanyol i ha comparat l'executiu de coalició de PSOE-Unidas Podemos amb un "règim autoritari". Amb motiu de la reforma del Codi Penal que vol aprovar Sánchez per forçar la renovació del Tribunal Constitucional i reformar el delicte de malversació.

Què ha dit? Ahir Feijóo li va dir a Sánchez que és el "president més autoritari de la democràcia espanyola" i avui Gamarra que és un "autoritari". Així evidenciant que el PP ha decidit apujar el to contra el govern espanyol, però desmarcant-se de la proposta de Vox.

  • Gamarra ha assegurat que Espanya viu la "crisi institucional més greu de la democràcia", ja que l'executiu espanyol està "perpetrant atacs contra l'estat de dret".
  • Segons ha dit, el president del govern espanyol ha convertit el Partit Socialista en el "Partit Sanchista", com ha dit que passa en els "règims autoritaris".
Categoria: Política