Política
El president d'Espanya
Foto: El president d'Espanya | PSC
Codi Penal

Sánchez defensa que la reforma del Codi Penal "retorna la convivència a Catalunya"

El president d'Espanya
Foto: El president d'Espanya | PSC

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat davant d'un Palau de Congressos ple de gom a gom de socialistes que la reforma del Codi Penal, per suprimir el delicte de sedició i la reforma de la malversació, "retorna la convivència i la concòrdia a Catalunya".

Context: PSOE i ERC estan negociant una reforma del delicte de malversació, després d'acordar una supressió del delicte de sedició. Això ajudaria a resoldre la situació judicial dels polítics jutjats i indultats i d'altres que esperen encara judici per causes de l'1-O.

Què ha dit? En l'acte polític del PSC a Barcelona, Sánchez ha pronunciat un llarg discurs sobre la situació política d'Espanya i les polítiques socialistes.

  • No s'ha pronunciat directament sobre la reforma del Codi Penal, encara que si ha referit indirectament: "Hem decidit rescatar Catalunya de la crispació i la confrontació per tornar-la a la convivència i la concòrdia".
  • "Sé que és difícil, però s'ha de treure el conflicte dels jutjats i retornar-ho a la política. Catalunya està molt millor que el 2017", ha argumentat.

En profunditat: El president espanyol ha assegurat que les concessions a Esquerra són una "aposta per la convivència" per "rescatar" Catalunya de la "crispació".

  • "Cal tornar a la política i sortir dels jutjats i és el que fem. Ningú dubta que estem millor que el 2017", ha afirmat.

Situació actual: L'acte de Sánchez amb el PSC es produeix en un moment molt delicat, on la crispació a Madrid s'ha disparat, i en un moment on s'ha de resoldre aquest dilluns i votar dimarts el nou delicte de malversació. 

  • És a dir, s'està a punt d'enllestir la reforma del Codi Penal per avançar en la desjudicialització pactada en la taula de diàleg.
Categoria: Política