Política
El secretari general de Junts, Jordi Turull
Foto: El secretari general de Junts, Jordi Turull | Sara Escalera /ACN
Codi Penal

Turull critica la reforma de la malversació perquè "blanqueja la repressió"

El secretari general de Junts, Jordi Turull
Foto: El secretari general de Junts, Jordi Turull | Sara Escalera /ACN

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha criticat la reforma del delicte de malversació perquè "blanqueja la repressió". "El PSOE parteix en tot moment de la lògica que l’1-O va ser delicte, i nosaltres en aquest marc mental no podem entrar", ha argumentat.

Context: PSOE i Esquerra estan negociant una reforma del delicte de malversació, després d'acordar una supressió del delicte de sedició.

Què ha dit? En declaracions a la premsa aquest migdia, Turull ha dit que l’objectiu del govern espanyol en les negociacions per la reforma de la malversació no és eliminar els elements de repressió contra l’independentisme sinó blanquejar-los.

  • "Crec que el PSOE ho està deixant molt clar, i, per tant, aquí l’independentisme no hi pot ser", ha afirmat.
  •  "No volem jugar a veure quin és el nivell de maquillatge de la repressió, si no quin és el nivell d’eliminació de la repressió", ha dit Turull.

A més: Ha llençat un dard indirecte al president d'ERC, Oriol Junqueras, que amb l'entrada en vigor de la reforma de la malversació podria quedar lliure de condemna. 

  • "Demanem que no fem càlculs de solucions personals, sinó que pensem en allò que és el principal actiu de l’independentisme, la mobilització", ha assenyalat el secretari general de Junts.
Categoria: Política
Etiquetes: Junts Jordi Turull