Política
Raquel Sánchez, ministra de Transports
Foto: Raquel Sánchez, ministra de Transports | Aina Martí / ACN
Rodalies

Raquel Sánchez diu que l'Estat "està complint" amb el pla de Rodalies

Raquel Sánchez, ministra de Transports
Foto: Raquel Sánchez, ministra de Transports | Aina Martí / ACN

El govern espanyol ha posat en marxa obres per valor de 2.224 milions d'euros en dos anys del pla de Rodalies fins al 2030, el 35% del previst, segons ha dit la ministra de Transports, Agenda Urbana i Mobilitat, Raquel Sánchez.

Per què és important? Cinc dies després de l'accident de tren a Montcada i Reixac, la ministra ha assegurat que la seguretat a la xarxa "està garantida". 

Què diuen? En l'acte d'inauguració de la nova estació de Sant Andreu de Rodalies, la ministra ha defensat que el govern espanyol "mai no havia executat tant" en ferrocarril a Catalunya.

  • Segons Sánchez, el govern espanyol ja ha invertit, gairebé la meitat de la primera fase del pla que incloïa que el 2025 hi havia d'haver acabat o en execució 4.600 milions d'euros dels 6.300 totals. 
  • La ministra ha celebrat que dos anys després pugui afirmar que "el 48% dels recursos de la primera fase del pla estan en obres".
  • "Tot i que sovint només es parla d'incidències, la realitat és que estem complint les inversions", ha especificat Sánchez.

A més: El conseller de Territori, Juli Fernández, ha celebrat la posada en marxa de l'estació renovada, però ha afirmat que "no es pot obviar que queda molta feina pendent fruit de dècades on el compromís del govern de l'Estat no era el que calia".

  • Fernández ha dit que "els ciutadans de Catalunya que utilitzen cada dia el servei no eren una prioritat" per l'executiu estatal.
  • L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat que és una "alegria" pels veïns de Sant Andreu "conquerir" una estació que veu com a "magnífica", però ha afegit que "queda molt per fer". 

Al detall: Segons la ministra Raquel Sánchez, entre les obres que s'han iniciat hi ha el soterrament de Sant Feliu de Llobregat, la duplicació de l'R3 entre Parets del Vallès i la Garriga, s'han començat les obres d'accessibilitat a diverses estacions i s'ha inaugurat la nova estació de Sant Andreu.

  • En paral·lel, ha afegit la ministra, "s'avança" en els accessos a l'aeroport i en l'estació de la Sagrera.