Política
Aeroport Josep Tarradellas Barcelona El Prat
Foto: Aeroport Josep Tarradellas Barcelona El Prat | ACN
Pressupostos

Les condicions del PSC pels pressupostos: Hard Rock, aeroport i ronda del Vallès

Actualitzat: Dissabte, 17 de desembre de 2022. 17:26
Aeroport Josep Tarradellas Barcelona El Prat
Foto: Aeroport Josep Tarradellas Barcelona El Prat | ACN

La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, ha anunciat les condicions prèvies de la formació per arribar a un acord amb el Govern.

Per què és important? L'executiu d'ERC ha aconseguit tancar un acord amb els comuns pels comptes de la Generalitat del 2023. Les negociacions segueixen obertes amb Junts i PSC

D'on venim: L'antic soci del Govern veu amb "sorpresa" que l'executiu de Pere Aragonès tanqui abans un acord pels pressupostos amb els comuns que amb ells.

  • Per altra banda, els socialistes han avisat que esmenaran a la totalitat els pressupostos si els entra al Parlament sense acord. 

Què diu? En una entrevista a RTVE Catalunya, la dirigent socialista i mà dreta de Salvador Illa, ha assegurat que el PSC no acordarà els comptes catalans si no es parla dels "tres projectes importants per Catalunya". 

  • El PSC posa sobre la taula de negociació la condició de parlar sobre el projecte de construcció del Hard Rock al Camp de Tarragona. 
  • A més, també volen centrar les converses en l'ampliació de l'aeroport del Prat i la construcció d'una Roda del Vallès. 
  • Romero diu que aquests projectes es poden incloure en les negociacions pressupostàries perquè els comptes "posen negre sobre blanc sobre projectes de futur".
  • La socialista ha definit que les negociacions amb el Govern "van bé" i valora positivament la quantitat de reunions que s'estan produint: "S'han de madurar moltes coses". 

Previsions: Romero diu que el PSC no s'ha fixat cap calendari per poder arribar a acords i ho ha justificat dient que "només fa un mes que hem començat a parlar". 

  • La portaveu parlamentària ha recordat que els socialistes es van oferir a parlar a negociar els comptes catalans des de finals d'agost: "Ara nosaltres no venim amb presses perquè és una negociació de tu a tu". 

Al detall: Sobre la proposta d'Esquerra de convocar un referèndum pactat amb l'Estat, la socialista ha deixat clar que "no hi haurà un referèndum d'autodeterminació a Catalunya". 

  • Diu que el que s'ha de fer ara "és seure i parlar del que ens uneix". 
  • "El millor camí per intentar saber que opinen els catalans és seure en una taula tots els partits catalans".