Política
Foto: | Europa Press
Bloqueig judicial

El PP vol impedir que el Senat voti la reforma del Codi Penal per donar temps al TC

Foto: | Europa Press

El Partit Popular ha sol·licitat aquest divendres que se suspengui la votació en el Senat de la reforma del Codi Penal, per així donar temps al Tribunal Constitucional perquè la tombi.

Per què és important?  La reforma ja ha passat el filtre del Congrés dels Diputats, però li falta el seu pas per la Cambra Alta per a quedar finalment aprovada. Precisament això és el que volen evitar els populars.

En profunditat: En un nou intent per mantenir el bloqueig de la renovació del Constitucional, els populars han volgut impedir que es celebri el pròxim ple del Senat.

Context: El Tribunal Constitucional ha ajornat al dilluns la decisió de si accepta, o no, el recurs del Partit Popular que demana paralitzar la reforma exprés del Codi Penal i el sistema de renovació del tribunal de garanties.

  • El ple extraordinari del tribunal de garanties convocat per estudiar aquest afer ha de resoldre primer les recusacions del president del tribunal, Pedro González-Trevijano, i el magistrat Antonio Narváez per ser afectats directament per la llei, ja que suposaria la seva sortida.

Situació actual: El Congrés ha aprovat la reforma del Codi Penal, però el Constitucional decidirà dilluns si ho paralitza o ho tira endavant, després que el PP interposes un recurs.

  • Els cinc magistrats progressistes han sol·licitat celebrar el Ple un altre dia en el qual "es pugui estudiar completament l'assumpte, a la vista del volum de documentació aportada, de la complexitat de la qüestió i la rellevància de la decisió".