Política
Pere Aragonès al Parlament
Foto: Pere Aragonès al Parlament | ACN
Judicialització

Aragonès acusa la dreta espanyola de segrestar les institucions

Pere Aragonès al Parlament
Foto: Pere Aragonès al Parlament | ACN

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha acusat la "dreta espanyolista" de segrestar les institucions després que el Tribunal Constitucional (TC) hagi paralitzat la reforma del TC, que té la majoria caducada des de fa quatre anys.

Per què és important? El Constitucional ha acordat aquest dilluns, per sis vots a favor i cinc en contra, admetre les mesures cautelaríssimes que demanava el PP i suspendre la tramitació de la reforma judicial que forma part de la del Codi Penal. 

Què diu? Aragonès ha reaccionat a través de Twitter a última hora d'aquest dilluns, just quan es va fer pública la posició del tribunal. 

  • Aragonès ha acusat la "dreta espanyolista" de segrestar les institucions després que el TC hagi decidit suspendre la reforma del Codi Penal. 
  • El president del Govern ha reflexionat: "Van fer servir Catalunya de banc de proves i avui, envalentits, ho apliquen arreu".
  • El republicà ha transmès la seva fórmula per superar la situació: "Una agenda valenta i progressista i on Catalunya sigui definitivament una república sobirana".

D'on venim: Esquerra i el govern espanyol van negociar i arribar a acords per superar el conflicte entre Catalunya i Espanya. Un d'aquests acords era la desjudicialització i la modificació del Codi Penal. 

  • S'havia pactat derogar la llei de la sedició, reformar el delicte de desordres agreujats i modificar el delicte de la malversació.