Política
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
Foto: El president del govern espanyol, Pedro Sánchez | Europa Press
Tribunal Constitucional

Pedro Sánchez ataca el PP pel bloqueig del Poder Judicial: "Demano serenitat"

Actualitzat: Dimarts, 20 de desembre de 2022. 11:41
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
Foto: El president del govern espanyol, Pedro Sánchez | Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, assegura que hi ha mecanismes per fer complir la Constitució i la voluntat popular per acabar amb "l'injustificable bloqueig" del Poder Judicial.

Per què és important? El Tribunal Constitucional ha acordat aquest dilluns, per sis vots a favor i cinc en contra, admetre les mesures cautelaríssimes que demanava el PP i suspendre la tramitació de la reforma judicial, que permetria renovar el TC.

Què diu: En una declaració institucional aquest dimarts des de la Moncloa, el president espanyol ataca el PP per la situació que s'està vivint amb el Tribunal Constitucional. 

  • Sánchez ha anunciat que "acatarà la decisió" però que adoptarà "mesures precises per posar fi a l'injustificable bloqueig del Poder Judicial". 
  • El president de l'executiu ha remarcat que la voluntat del govern espanyol és fer "complir la llei, la Constitució i la voluntat que va sorgir de les últimes eleccions generals espanyoles". 
  • El líder socialista ha assegurat que la situació "no té precedents en la història d'Espanya" ni en cap país europeu. 
  • Ha demanat "serenitat" i "fermesa" per fer prevaldre la Constitució davant d'aquest "xoc tan greu" per part del Tribunal Constitucional i dels populars. 

D'on venim: El ple del Tribunal Constitucional va tenir lloc aquest dilluns i va durar més de 10 hores.

Previsions: Durant el ple d'aquest pròxim dijous al Senat, s'espera que es voti la reforma del Codi Penal que fa referència a la derogació de la sedició i la modificació de la malversació.