Política
Alberto Núñez Feijóo, president del Partit Popular.
Foto: Alberto Núñez Feijóo, president del Partit Popular. | Europa Press
Partit Popular

Feijóo repta Sánchez a renunciar a tota la reforma del Codi Penal per sortir del bloqueig

Alberto Núñez Feijóo, president del Partit Popular.
Foto: Alberto Núñez Feijóo, president del Partit Popular. | Europa Press

Alberto Núñez Feijóo, president del Partit Popular, ha reclamat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que renunciï a la reforma del Codi Penal per seure i parlar sobre la greu crisi institucional que el pols entre ambdós ha endinsat Espanya.

Per què és important? Els jutges han aturat la tramitació dels apartats de la reforma del Codi Penal que havien de permetre la renovació del tribunal, tal com demanaven els populars, que també reclamen tirar enrere l'eliminació de la sedició, pendent de votació al Senat i no afectada per la decisió dels magistrats.

Què ha dit? Feijóo ha fet una intervenció pública aquest dimarts 20 de desembre per tornar a insistir a Sánchez que renunciï a les seves reformes i que convoqui eleccions anticipades.

  • Sánchez ha de deixar d'impugnar el sistema i "deshonrar" la democràcia amb les seves cessions als independentistes, sota el parer del líder dels populars.
  • Sobre les reaccions de Sánchez i altres membres de l'executiu, ha insistit en la "gravetat" de les afirmacions que estan fent els "màxims" representants de l'Estat, amb una "escalada verbal sense precedents i decisions inacceptables en una democràcia".
  • "Prou ja de cops d'Estat, intrigues contra la democràcia, de dir 'fatxes amb toga' a jutges i magistrats, de dir als contraris a les tesis de Pedro Sánchez conspiradors o feixistes i de qüestionar els elements que fan d'Espanya una democràcia liberal a l'altura de les millors del món".

Context: Feijóo s'ha pronunciat així després de la decisió del ple del Tribunal Constitucional de paralitzar la reforma impulsada pel PSOE i Podemos, aprovada pel Congrés el passat dijous i que havia de tornar a ser votada al Senat aquesta setmana per completar-ne la tramitació. Els jutges van acceptar les mesures cautelaríssimes demanades pel PP per sis vots a cinc poc abans de la mitjanit del dilluns, després de tot el dia reunits.

Per acabar: També n'ha parlat el president Pere Aragonès, tot acusant la dreta espanyola de "segrestar les institucions".