Política
Tribunal Constitucional
Foto: Tribunal Constitucional | Europa Press
Bloqueig judicial

El PSOE canvia de tàctica: vol renovar el Constitucional amb una proposició de llei

Actualitzat: Dimarts, 20 de desembre de 2022. 20:25
Tribunal Constitucional
Foto: Tribunal Constitucional | Europa Press

El govern espanyol s'ha vist obligat a canviar la seva estratègia per renovar el Tribunal Constitucional (TC) i presentarà una proposició de llei que inclogui les dues esmenes de la reforma del Codi Penal que ha vetat el propi tribunal.

Per què és important? El pols entre el PSOE i el PP han endinsat Espanya en una greu crisi institucional. El PP i el Tribunal Constitucional han frustrat l'intent del govern espanyol de renovar aquest mateix òrgan, amb el mandat de dos jutges caducat.

Què sabem? Fonts parlamentàries socialistes han confirmat que respondran d'aquesta manera a la paralització per part del Constitucional de la part del text recorregut pel PP relatiu a la renovació del mateix TC.

Què diuen? 

Previsions: Les mateixes fonts esperen que més grups parlamentaris se sumin a la iniciativa.

  • En aquest sentit, ERC i PDeCAT ja han expressat en roda de premsa aquest matí que veuen amb bons ulls esquivar el TC a través d'una proposició de llei.

Mentrestant: El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) s'han reunit de nou per substituir els dos jutges amb el mandat caducat. Tanmateix, tant conservadors com progressistes han fracassat en l'intent.