Política
Sessió de control al Congrés
Foto: Sessió de control al Congrés | Europa Press
Tribunal Constitucional

Acusacions creuades al Congrés pel TC: el PP compara Sánchez amb Puigdemont

Sessió de control al Congrés
Foto: Sessió de control al Congrés | Europa Press

Tensió en el cara a cara entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la líder del PP al Congrés dels Diputats, Cuca Gamarra, durant la sessió de control després de la decisió del Tribunal Constitucional. 

Per què és important? Després del bloqueig del Constitucional per la renovació del Poder Judicial, els dos principals partits espanyols continuen el seu foc creuat. El PP assegura que l'estat de dret "ha doblegat el braç" al govern, i l'executiu espanyol acusa els populars d'anar "massa lluny". 

Què diuen? Durant la sessió de control al Congrés de Diputats d'aquest dimecres, la tensió entre el govern de Sánchez i el grup liderat per Alberto Núñez Feijóo s'ha fet més clara. 

  • La secretaria general del PP, Cuca Gamarra, ha criticat que, malgrat "el toc d'atenció" del TC i de Brussel·les al govern espanyol, l'executiu anuncia que "tornarà a fer" una nova reforma del Codi Penal.
    • La popular també ha comparat a Sánchez amb els líders independentistes: "La veritat és que vostè cada dia recorda més a Junqueras i a Puigdemont". 
    • A més, també ha titllat al president d'entendre la política com "l'art de l'engany i la imposició" però ha avisat que el PP seguirà defensant la legalitat i l'interès general. 
  • El president del govern, a la seva rèplica, ha acusat el PP d'haver anat "massa lluny" i ha instat als populars a complir amb la Constitució. 
    • Sánchez ha retret a Feijóo que el principal partit de l'oposició segueixi "bloquejant" la renovació d'òrgans constitucionals "importants" pel funcionament de la democràcia. 

Al detall: Per la seva part, el diputat d'ERC, Gabriel Rufián, ha donat suport a l'executiu format per PSOE i Unidas Podemos: "No us deixarem tirats. Abans que independentistes som demòcrates".

D'on venim: Les acusacions creuades s'han produït en l'última sessió de control del govern en el ple del Congrés, dos dies després de la decisió del TC d'aturar la llei que buscava la seva renovació.