Política
Pedro González-Trevijano a la sortida del TC
Foto: Pedro González-Trevijano a la sortida del TC | Carlos Luján / Europa Press
Tribunal Constitucional

El TC convoca un ple urgent per valorar si fa cas al Senat

Pedro González-Trevijano a la sortida del TC
Foto: Pedro González-Trevijano a la sortida del TC | Carlos Luján / Europa Press

El Tribunal Constitucional (TC) ha convocat un ple urgent a causa del recurs presentat pel Senat contra la decisió del TC de suspendre la reforma del Codi Penal. 

Per què és important? El Constitucional va admetre aquest dilluns les mesures cautelaríssimes que demanava el PP i suspendre la tramitació de la reforma judicial, que permetria renovar el TC.

Què sabem? El president del Tribunal Constitucional, Pedro González-Trevijano, ha convocat per aquest dimecres a les 19.00 un ple de caràcter urgent per valorar el recurs presentat pel Senat. 

  • El recurs de la cambra alta va en contra de la decisió del TC de suspendre amb caràcter urgent la tramitació parlamentària al mateix senat de les dues esmenes que buscaven per renovar la cort de garanties. 

Al detall: Segons ha informat el tribunal, el Senat demana que "es resolgui la impugnació abans del dia 22 de desembre, per ser aquesta la data prevista pel debat i votació pel ple del Senat de la proposició de llei". 

Situació actual: El PSOE i el PP han comunicat que registraran aquest dijous la nova proposició de llei per a la reforma judicial.

  • Es tracta de recuperar per la via d'una nova llei les dues esmenes que havien introduït a la reforma del Codi Penal i que el Tribunal Constitucional ha deixat en suspens mentre es trobaven en tramitació al Senat.
  • La iniciativa anirà signada per les dues formacions del govern de coalició, que previsiblement demanaran que es tramiti al Congrés per la via d'urgència. D'aquesta manera la reforma que ha d'aixecar el bloqueig del PP als òrgans constitucionals podria estar aprovada al Congrés al ple previst per la tercera setmana de gener, i seguidament passaria al Senat.