Política
El primer secretari del PSC
Foto: El primer secretari del PSC | Europa Press
Generalitat

Illa veu "difícil" que el Govern esgoti la legislatura "si no canvien les coses"

El primer secretari del PSC
Foto: El primer secretari del PSC | Europa Press

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, veu complicat que el Govern pugui esgotar la legislatura. "Si no canvien les coses i tenint en compte la complexitat a escala internacional, se'm fa difícil pensar que pugui tenir un recorregut llarg", ha dit.

Per què és important? L'executiu republicà necessita el vot del Partit dels Socialistes Catalans per tirar endavant els pressupostos de la Generalitat.

Què ha dit? En una entrevista a 'L'Hemicicle' de Catalunya Ràdio. Sobre la negociació de pressupostos, Illa ha negat que els socialistes estiguin dilatant arribar a un acord, com apunta ERC.

  • El PSC ha posat damunt la taula el Hard Rock, la B-40 o l'aeroport del Prat, però l'executiu no vol posar aquestes qüestions en les converses.
  • "Catalunya ha d'avançar i ser coherent: no és moment d'endarrerir inversions ni marejar la gent", ha insistit Illa, que veu en els projectes un "consens ampli" al territori.

En profunditat: Si acaben arribant a un acord, Illa apunta que això no serà "per donar oxigen ni falcar" l'executiu de Pere Aragonès, que descriu com "el més dèbil".

  • Preguntat per si prefereix un govern en minoria o un avançament electoral, Illa ha replicat que li agradaria que a Catalunya hi hagués "un executiu que governés".

Per acabar: El líder del PSC ha tornat a descartar una consulta a Catalunya i ha dit que el camí és "aprofundir en l'autogovern" i "buscar consensos" en una taula de partits. Creu que també s'ha de revisar el finançament i que el primer pas és que Catalunya "ocupi la cadira que li correspon".

Categoria: Política
Etiquetes: PSC ERC