Política
Líder d'ERC
Foto: Líder d'ERC | Europa Press
reforma malversació

El Suprem preguntarà a Vox com afecta a Junqueras la reforma del Codi Penal

Líder d'ERC
Foto: Líder d'ERC | Europa Press

El Tribunal Suprem serà l'encarregat de revisar, i decidir, en les pròximes setmanes les condemnes imposades als líders independentistes, entre ells al president d'Esquerra, Oriol Junqueras.

Per què és important? L'alt tribunal espanyol recopilarà l'opinió de totes les parts afectades. D'aquesta manera es dirigirà a Vox, personat com acusació popular, per preguntar com ha d'afectar la modificació legislativa al futur dels condemnats pel Procés.

En profunditat: La reforma del Codi Penal, que consta de la supressió del delicte de sedició i la reforma del de malversació, un cop aprovat pel Congrés i Senat, trigarà vint dies a entrar en vigor des de la seva publicació en el BOE.

  • El Suprem preguntarà a la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat, com afecta el nou redactat a les sentències dels líders independentistes.
  • També es dirigirà a la formació d'extrema dreta, Vox, per consultar-li com ha de repercutir la reforma del Codi Penal, ja que es van personar com acusació popular en el judici de l'1-O.

Situació actual: Els polítics independentistes van ser indultats pel govern espanyol, però segueixen en vigor les penes d'inhabilitació de la vida política. El Suprem haurà de debatre si és possible mantenir els delictes pels quals va ser condemnat Junqueras o la desaparició de la sedició i la modificació de la malversació obliga que les penes decaiguin.

Categoria: Política